Předmět Autor Datum
6e na akvárko dáš poklop z něho neudělá terárium,nýbrž pouze akvárium s poklopem jež je díky špatném…
Nery 25.11.2008 02:33
Nery
Terárko je terárko,ale já jsem přizpůsobil akvárko tak,že jsem odřízl z příklopného skla asi 20cm/vz…
ladik2 25.11.2008 17:53
ladik2
Sakra lidi neříkejte že je to nevhodné. Nevím ale myslím si že jsme takto začínali zcela všichni (kr…
gekko 25.11.2008 18:08
gekko
Vůbec bych neviděl problém, naopak pokud se na akvárium dá pletivový dekl, tak bude větrání mnohem l…
krokodýl 25.11.2008 18:36
krokodýl
Já mám 7 let lampropeltisku v akvárku s dřevěným deklem, kterej je vyplněnej pletivem a nemůžu si ro… poslední
MadMike 25.11.2008 19:19
MadMike

6e na akvárko dáš poklop z něho neudělá terárium,nýbrž pouze akvárium s poklopem jež je díky špatnému větrání a několika dalším faktorum k chovu mnoha terarijních zvířat naprosto nevhodné.
když už tak položit na bok,odříznout druhý bok,toto sklo o kus z delší strany přiříznout,nalepit z5 vlepit větrací sítku vyřešit otevírání a větrání i zepředu a pak z toho máš terárko.

Terárko je terárko,ale já jsem přizpůsobil akvárko tak,že jsem odřízl z příklopného skla asi 20cm/vznikly mi tak otvory 10cm z každé strany/,takže vzniklo jakés takés "proluftování",profíci zde se asi chytají za hlavy,ale moje první obsoleta prospívala skvěle.Jo a ty vrchní /boční/otvory jsem zakryl děrovaným plechem,střiženým,ohnutým na patřičné rozměry,škoda,že nemám z té doby žádnou fotku.

Sakra lidi neříkejte že je to nevhodné. Nevím ale myslím si že jsme takto začínali zcela všichni (krom bohatých dětí a jedinců) Také jsem první "terárko" měl ze starého akvária jen přikrytého dřevěným poklopem s větráním a světlem. Manipulace strašná. Proto přišlo druhé větší akvárko. Na něm jsem si vyhrál dělal jsem ho tuším týden. Postup byl takový převrhnul jsme jej na bok vzniklou horní stěnu jsem odřízl a rozdělil na dva díly jeden menší druhý větší. Tím jsem dosáhl menšího soklu ke kterému jsem pomocí pantů přilepil větší část (výklopná dvířka). Střechu jsem kvůli nedostatku skla udělal opět dřevěnou. Zadní stěnu jsem betonoval s pmocí několika nalepených kamenů. Z výsledku jsem měl nesmírnou radost. To je na té teraristice tak krásné stále na to vzpomínám a to rád. Dnes si již kupuji terária hotová kvůli estetickému dojmu a nedostatku času. Musím ale říci že dříve to bylo mnohem zábavnější a pro zvířata to bylo stejné jim je jedno jestli je terárium "v úhlu" nebo je křivé. Hlavně když splňuje všechny jeho nároky (teplo, ventilace, substrát, voda, vybavení....)Pokusím se najít fotky a vložit je.

Vůbec bych neviděl problém, naopak pokud se na akvárium dá pletivový dekl, tak bude větrání mnohem lepší než u většiny terárií, která se běžně prodávají. Jediný problém je přístup shora, který neumožňuje dát terária nad sebe, ale jinak je takhle udělané "terárium" poměrně dobré pro spoustu druhů (želvy, gekončíci, ale i pro hady), při šikovném uspořádání v nich jde chovat takřka cokoliv,a kdo byl někdy v terarijním zázemí (odchovně) u obřích želv v zoo Praha, ví o čem mluvím.

Já mám 7 let lampropeltisku v akvárku s dřevěným deklem, kterej je vyplněnej pletivem a nemůžu si rozhodně stěžovat.

bude větrání mnohem lepší než u většiny terárií, která se běžně prodávají

Přesně tak, já si koupil jednou (a naposled) na užovku terárko v obchodě, nekouk jsem se pořádně jak je udělaný větrání a musel jsem si za 4 stovky nechat vyvrtat otvory do čelního posuvnýho skla. :)) Ale byla to samozřejmě jen má blbost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru