Předmět Autor Datum
Ufff...Existuje cca desítka velmi běžně sehnatelných knih v češtině a nekonečné množství informací n…
krokodýl 25.11.2008 18:48
krokodýl
Jsem začínající chovatel, tak nepište tady ty svoje chytrosti jako ,,nevím jestli je had ve správnýc…
VyVy 25.11.2008 19:24
VyVy
A neměla by jsi si alespon něco zjistit než si hada pořídíš aby jsi mu mohla dopřát veškerou péči ,k…
bela 25.11.2008 19:32
bela
ale proč bych si měla kupovat drahou knihu, když je tu plno chytrých hlav Knihu by jsi si měla koup…
Melda 25.11.2008 19:45
Melda
Knihy jsem si půjčila dvě z knihovny, ale o spaní jsem se tam nic nedočetla...přiznávám, že jsem měl…
VyVy 26.11.2008 06:42
VyVy
Jsem začínající chovatel Předpokládal jsem to a je to to poslední, co bych někomu vyčítal. když js…
krokodýl 25.11.2008 19:36
krokodýl
Také doporučuji nejdříve nastudovat , pak kupovat zvíře (to platí obecně pro koupi jakéhokoliv zvíře…
boaedon 25.11.2008 20:30
boaedon
Dobrý den,nedá mi to a musím napsat svůj názor.Myslím,že v praxi to vypadá jinak než v knížkách a za…
Jara 1 26.11.2008 12:21
Jara 1
Jsem taky začátečník a než tady položím nějaký dotaz, tak si opravdu dám práci s tím, že tuto poradn…
SNBák 26.11.2008 13:08
SNBák
Ano,proto jsem reagovala,protože jinde se dva zkušení dohadovali jak krmit podvyživenou užovku,takže…
Jara 1 26.11.2008 13:59
Jara 1
Díky, máte pravdu, ve skutečnosti je to něco jinýho, navíc jestli má užovka víčka jsem opravdu v žád…
VyVy 26.11.2008 14:42
VyVy
jestli má užovka víčka jsem opravdu v žádné knize nenašla... To mě právě trochu udivuje, protože to…
krokodýl 26.11.2008 17:38
krokodýl
díky..to že se svlíká i oko, to vim... poslední
VyVy 27.11.2008 06:59
VyVy

Ufff...Existuje cca desítka velmi běžně sehnatelných knih v češtině a nekonečné množství informací na netu o zakalení očí, svleku atd. Pokud to někdo neví, tak mám obavu, jestli je had ve správných rukách...:-/

Mají užovky víčka ??

Mají, ovšem ne jako my, ale mají je srostlé a průhledné, takže tvoří jednu velkou kulatou a průhlednou "šupinu" přes oko.

měla před týdnem takový zakalený oči, čekám že se svlíkne, ale už to zmizelo

Zakalení se objeví cca 10-12 dní před svlekem, po několika dnech zmizí a až po několika dalších dnech se had svlékne.

Jsem začínající chovatel, tak nepište tady ty svoje chytrosti jako ,,nevím jestli je had ve správných rukách"...když jste začínali s chovem, jste si jisti, že vaši hadi byly v dobrých rukou ?? Vím že existují knihy, ale proč bych si měla kupovat drahou knihu, když je tu plno chytrých hlav, u kterých jsou hadi v dobrých rukou ?? ]:(..jinak díky za odpověď

ale proč bych si měla kupovat drahou knihu, když je tu plno chytrých hlav

Knihu by jsi si měla koupit proto,aby jsi měla kdykoliv dostupné informace poruce.Každý jednou začínal,to ano.Ale určiby neměl začínat takto.Když si člověk koupí hada,tak snad první co se o nem dočte je,že se had svléká.Mladý často,čím starší tím se intervali zkracují.
VYVY: Příště až se budeě obracet k tem"CHytrým hlavám" tak se snaž chovat slušněji.Krokodýl je jeden z nich,a jejich rady se dají vážit zlatem.Alespon pro někoho.:))

Knihy jsem si půjčila dvě z knihovny, ale o spaní jsem se tam nic nedočetla...přiznávám, že jsem měla vědět o svlékání hada, něco málo jsem věděla...Samozřejmě že ostatní věci mám naštudované z internetu a těch dvou již zmiňovaný knih...Nechápu, že když někdo něco neví, tak se do něho každej začne navážet, že nic o chovu neví...Nejsem přece na palici, abych si koupila hada a nic si něm nenastudovala 3-[

Jsem začínající chovatel

Předpokládal jsem to a je to to poslední, co bych někomu vyčítal.

když jste začínali s chovem, jste si jisti, že vaši hadi byly v dobrých rukou ??

Snažil jsem a jelikož jsem chtěl, aby tomu tak bylo, měl jsem o hadech (nejen) nastudováno vše, co bylo pro mně v té době dostupné, takže opravdu toto jsem v době svých začátků už věděl.

Vím že existují knihy, ale proč bych si měla kupovat drahou knihu, když je tu plno chytrých hlav, u kterých jsou hadi v dobrých rukou ??

Kniha je asi ten nejmenší výdaj a zcela rozhodně ne zbytečný, internet je mnohdy dostupný i zadarmo a člověk se pak nemusí ptát ehmm... nechytře na věci, které jsou opravdu základní a měl by je znát i začátečník (pokud to myslí s hady vážně).

jinak díky za odpověď

Aspoň tak.;-)

P.S.:

tak nepište tady ty svoje chytrosti jako ...

Už jsem holt takový, když řeknu A, řeknu rád i B.;-)

Dobrý den,nedá mi to a musím napsat svůj názor.Myslím,že v praxi to vypadá jinak než v knížkách a začátečník se může bát,že mu had třeba onemocněl nebo něco zanedbal/nejde jen o tento případ/,proto tu je tato poradna,aby se začátečník mohl zeptat a vy zkušení poradili, měli byste být k začátečníkům ohleduplnější.

Jsem taky začátečník a než tady položím nějaký dotaz, tak si opravdu dám práci s tím, že tuto poradnu prošmejdím od A do Z. Taky se mi nelibí, když tu někdo ze začátečníka udělá vola hned v prvním příspěvku, ale myslím, že u tohoto vlákna se to nestalo a krokodýl odpověděl velice ohleduplně. Byly a jsou tu k přečtení i mnohem agresivnější reakce.

Ano,proto jsem reagovala,protože jinde se dva zkušení dohadovali jak krmit podvyživenou užovku,takže oba mají nastudované knihy,praxi také a v očích laika nebo jeden druhého jsou také začátečníky.A bráním všechny začátečníky,protože jsme měli také přečtené dvě knihy před koupením užovky a pak když byla doma to je jiné,máte o ni strach,tak se chcete ujistit z více zdrojů,to si myslím,že není neznalost a ani že by ji neměli někteří chovat.Říká se, že chybama se člověk učí ale lépe je jim předcházet,hlavně u živého tvora se nedá už nic vrátit.Vyvy určitě zmátlo to,že zakalení zmizelo a pak nějakou dobu trvá,než se svlíkne ale zakalená už není,před osmi lety jsme na tom byli podobně jako VyVy.

jestli má užovka víčka jsem opravdu v žádné knize nenašla...

To mě právě trochu udivuje, protože to je tak zásadní znak hadů, že ho zmiňuje každá alespoň průměrně solidní literatura o plazech. Navíc se to často zdůrazňuje i u svlékání hadů, že se "svléká i oko". Takže pro začátek doporučuji navštívit nějakou větší knihovnu a půjčit si Chov terarijních zvířat od Vergnera a Teraristiku od Čihaře aj., tam se dočtete ty základní věci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru