Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno gravidní samice přestala žrát

Chovám crotaphytus collaris. Samička je asi 20 dní gravidní (snůšku by měla dát po 30 dnech). Ze začátku žrala perfektně, ale posledních 6 dní nechce vůbec. Během těch šesti dnů jsem do ní dostal násilím jen dva čvrčky a je to pořád horší, teť potravu vyplivuje. Nechci jí ale moc stresovat. Do cvrčka jenom strčí a nechá ho. Občas vidím, že pozře kamínek. Je to normální, že ke konci snůšky přestávají samice přijímat potravu, nebo už je nějaký problém? Jinak je docela aktivní,pobíhá a hrabe si úkryty v terárku. Častěji pije než díve.
Je 6 měsíců stará.
Předem děkuji za reakce.

Předmět Autor Datum
Tak ke konci gravidity často vejce zabírají v těle tolik místa, že samice nežerou. Akorát pokud žere…
krokodýl 28.11.2008 10:02
krokodýl
Dnes ráno už mám 6 vajec :)). Jsou pěkně pevné a bílé, tak by mohly být všechny oplozené. Vůbec neví…
čechy 29.11.2008 14:41
čechy
Stačí ji nechat pár hodin oddychnout a můžeš jí nabídnou 2 - 3 stř. cvrčky, taky jí trochu naros stě…
krokodýl 29.11.2008 16:00
krokodýl
Používám nutrimix se sépiovou kostí a vitaplastin, ale jako doplněk jsou skořápky super. Cvrka zatím… poslední
čechy 29.11.2008 16:55
čechy

Dnes ráno už mám 6 vajec :)). Jsou pěkně pevné a bílé, tak by mohly být všechny oplozené. Vůbec nevím jak se do ní mohly vůbec vejít, jejich objem je skoro stejný, jako celá samička ::). Teť vypadá jako z koncentráku. Nedivím se, že nechtěla žrát, když v ní nebylo žádné místo. Můžu jí rovnou nakrmit, nebo je lepší počkat do druhého dne?:?: Je tomoje první snůška, tak doufám, že za 55 dní to vyjde
Děkuju za rady.Teť zrovna drtím skořápky.

Stačí ji nechat pár hodin oddychnout a můžeš jí nabídnou 2 - 3 stř. cvrčky, taky jí trochu naros stěnu aŤ se může napít, snůška je záhul;-).
Skořápky je dobré namlít na jemno a můžeš je smíchat s nutrimixem a tím obalovat cvrky, spousta ještěrů si nadrcený skořápky v případě nějakého deficitu berou rovnou z mělké mističky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru