Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Python molurus bivittatus

Nemá cenu to nějak rozebírat, ale budiž. V předešlích příspěvcích jsem se to snažil vysvětlit, ale nakonec jsem to smáznul, páč jsem měl obavu aby to nevyznělo moc konfrontačně a to bych nerad. Mám totiž dost prořízlou hubu a vždycky na tvrdo říkam potažmo píšu co si myslim a uznávam, že lidi co mě neznají osobně by si to mohli špatně vysvětlovat.
Takže to zkusim ještě jednou :))
Jde o to že mě pobavila tvoje reakce, kdy jsi napsala, že váš samec tmavky nemá 4 metry ani náhodou. Vyznělo mi to stejně jako kdybys napsala: "Naše tmavka nemá ani 4 tak co tu Paro blábolíš o čtyř a více metrovích tmavkách". Takhle to přeci nelze pojmout. Vašeho hada jsem neměřil a nemám tedy důvod ti to nevěřit, ale určitě sama dobře víš, že tří a půl metrovej dospělej samec tmavky asi není ten správnej vzor podle kterýho by se dala obecně odvozovat velikost těhle hadů jako takovejch. Jak jsem napsal znam dost chovatelů kteří tyhle hady chovaj a opravdu nevím o nikom kdo by měl dospělýho samce pod 4m, naopak nejdou se i kousci 5+. A určitě to nejsou lidi kteří by svoje hady překrmovali a snažili se z nich udělat obry na úkor jejich zdraví. A pokud jsem někdy viděl nějaký "záprdky" bylo to právě v některých zoo nebo podobnejch institucí jako je ta vaše. Několikrát jsem slyšel od lidí kteří s tím mají co dočinění, že tihle hadi jsou drženi "u huby" právě proto, aby moc nevyrostli páč je to nežádoucí z hlediska šetření prostoru, viz pražská zoo a jejich anakondy krmený potkanama. Navíc se tím tihle lidi ani nijak netajej.

Podle mého názoru by bylo správné kdyby tu bylo napsáno, že 3,5 metru je pro tmavku skutečně minimum, ale klidně se může stát že z něj vyroste i pětimetrový hovádko, což je pravděpodobnější něž že se zasekne na 3,5 metrech. Ufff.....asi tak ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny