Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Žížala jako potrava?

nutričně docela mizerná potrava, vhodná akorát pro tkaničky-mláďata Thamnophis (nežerou jiný věci), tím myslím dlouhodobě,
tak krmit jen a porad zizalama zvirata, ktera bezne v prirode nejsou na zizali monodiete by asi nebylo nejvhodnejsim resenim - to bezpochyby. Pro mnoho druhu zvirat je to vsak velice vitane zpestreni jidelnicku treba i nekolikrat do tydne (mezi podavanim hmyzu nebo plzu).
Není tedy člověk naopak schopen alespoň trošku v rámci chovu ovlivnit kvalitu žížal směrem nahoru?
Urcite, ale jak v cem. Asi bych to prirovnala k dopovani cvrcku nebo svabu vit. a min. pripravky tesne pred krmenim. Jakekoli komercne prodavane smesi jsou vsak oproti obsahu latek v "divokych" zizalach nesrovnatelne kvalitativne - ne kvantitativne chudsi. Je to neco jako kdybychom se rozhodovali mezi krmenim komercne chovanych cvrcku a venku chytanymi sarancaty. Dovolim si jeste jeden primer - kdyz clovek dostane na talir vysazeneho sivena vykrmeneho na granlich (naprosto zdrave a dobre rostle zvire) a divokeho negranulaka v teze uprave - pozna chutovy rozdil i lajk. Granulaci vychazeji pro vetsinu lidi co znam nesrovnatelne hur. Prevedeno na zizaly - osobne krmim radeji divokymi, i kdyz v nouzi postaci i faremni :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny