Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ošklivá škráblina

Dobrý den, můj B.C. zhruba 4letý sameček (koupil jsem ho nedávno), se škrábal o kámen, až se docela ošklivě podřel, tak jsem kámen odstranil a vypadalo že vše bude v pořádku.. jenže se měl svlékat a nastaly komplikace, nejen že se svlékl o zhruba měsíc později než měl, ale také spolu se svlečkou si odtrhl kus kůže a na těle má ošklivou ránu.. doložím fotky a prosil bych o nějáké rady, k veterináři jezdit mi příjde nevhodné, jelikož had je dost plachý a kousavý, tím se bojím že bych mu ještě více pohoršil v už tak špatné situaci..
<img>http://img222.imageshack.us/img222/6261/p1010640nm2 .jpg</img>
<img>http://img222.imageshack.us/img222/9721/p1010639lc3 .jpg</img>
v přípaě potřeby doložím další fotografie.. předem Děkuji za každou pomoc.

Předmět Autor Datum
Ahoj honem běž k veterinářovi a dávej pozor ať se do rány nic nedostane.Jak dlouho už to má v tomto…
Bobik22 04.12.2008 17:12
Bobik22
Dneska je to druhý den.
Rooman 04.12.2008 21:27
Rooman
se škrábal o kámen, až se docela ošklivě podřel Proboha, co to bylo za kámen??? nastaly komplikace…
krokodýl 04.12.2008 18:20
krokodýl
Špatně přilepený, tak, že se had nevlezl mezi kámen a sklo, a vždy jak se tam cpal se dřel, dřel až…
Rooman 04.12.2008 21:30
Rooman
jak ti to dopadlo ? poslední
Danielh 04.02.2009 18:00
Danielh

se škrábal o kámen, až se docela ošklivě podřel

Proboha, co to bylo za kámen???

nastaly komplikace, nejen že se svlékl o zhruba měsíc později než měl

Nevím, ale 4 letí hadi většinou svlek nemají moc často a nedá se to přesně plánovat, závisí na více faktorech a spíše se při zranění svlékají dříve.

spolu se svlečkou si odtrhl kus kůže a na těle má ošklivou ránu..

To se stává, že strhne strup i se svlečkou. Hadi mají poměrně dobrou schopnost regenerace, zřejmě bude stačit několikrát denně polít ránu ředěným betadinem, ale veterinář by možná doporučil i nějaké ATB proti případné infekci, myslím, že to zvládne i bez nich, důležitá je hygiena (nejlépe ho mít na novinách a neměl by si to zbytečně rozmáčet ve vodě, takže jen menší miska na vodu. Možná půjde zase brzy do svleku a bylo by dobré, aby to bylo již částečně zhojené, pak je třeba pohlídat svlek, aby se to zbytečně zase nestrhlo.

k veterináři jezdit mi příjde nevhodné, jelikož had je dost plachý a kousavý

Tak veterinář by byl vhodný a prostě je třeba hada čapnout a jet (předpokládám, že veterinář za vámi nepřijede, ale bylo by to částečné řešení).

Špatně přilepený, tak, že se had nevlezl mezi kámen a sklo, a vždy jak se tam cpal se dřel, dřel až to dopadlo jak to dopadlo, každopádně vám děkuji za rady a hned zítra tedy navštívím veterináře. Snad se z toho dostane. A s tou svlečkou.. měl kalné oči tak jsem čekal že se bude svlékat, a nic nepřicházelo, kůže se na něm vlnila více než obvykle ale byla vypnutá víc než obvykle, navíc jednotlivé šupiny odpadávaly při koupelích..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru