Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výjimka

Potomci želv "neznámého původu" tj. želv, které mají v kolonce původ uvedeno písmeno U, jsou stejně jako rodiče vyloučeny z volného obchodu. Abych byl úplně přesný, tak z volného obchodu jsou vyloučeny všechny mediteránní želvy (mimo jiné). Proto je potřeba žádat o výjimku ze ZOČ. Želvy, včetně svých potomků, v jejichž "rodokmenu" se u jakéhokoliv předka vyskytlo v kolonce původ písmeno U, nikdy výjimku ze ZOČ podle současných pravidel nedostanou.
Jediná legální možnost je takové zvíře nebo jeho mládě bezúplatně darovat, což lze stejně tak, jako jakoukoliv jinou věc. Nedílnou součástí takové transakce musí být darovací smlouva.
Pro úplnost je třeba dodat, že darovat lze samozřejmě i želvy se "správnými" písmenky v dokladech, tj. přenechat je bezúplatně jinému majiteli bez výjimky ze ZOČ aniž by ztrácely status "správné, chovu schopné" želvy.
Vymění-li si například dva chovatelé dospělé chovné želvy se známým původem a to i bez výjimky z ZOČ. pouze s registračním listem (P nebo C nebo F v kolonce původ) budou i nadále na jejich mladé výjimky vystaveny.
Doufám že až si za hodinu ten svůj elaborát znovu přečtu, bude mě dávat stejný smysl jako nyní. ::)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny