Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výjimka

Rád bych ještě upozornil na skutečnost, že výjimky (žlutý papír) se v ČR vydávají s různě dlouhou dobou platnosti.
V roce 2005 byly vydávány výjimky s neomezenou dobou platnosti, tj. byla vystavena výjimka na konkrétní zvíře, která jako nedílná součást registračního listu platí po celý život zvířete. V roce 2006 došlo k výraznému zdokonalení ochrany ohrožených druhů, bylo pravděpodobně zjištěno, že pro jejich ochranu a v zájmu ekologie bude lepší vystavovat výjimky ze ZOČ jednorázové, tj. na každou obchodní transakci nový, krásně žlutý papír, platící pouze na omezenou dobu a pro jednu obchodní transakci, u mě to bylo na dobu tří měsíců. V praxi to vypadalo tak, že jsem žádal o výjimku, byla mě vystavena, vybavena fotografií, zaevidována, já želvu musel prodat v termínu platnosti tj. tři měsíce a výjimka tímto aktem ztratila platnost a byla odebrána. Nový majitel byl nucen, v případě že by želvu chtěl prodat, žádat o výjimku novou, stejně tak i já pokud bych nestihl prodat želvu v termínu.
V roce 2007 došlo k určitému posunu, bylo zřejmě zjištěno, že neustálé vystavování stejného dokladu na stejné zvíře nemá kupodivu patřičný efekt na volně žijící divoké populace a že je potřeba udělat radikální řez. Řez byl proveden se vší důrazností, činnost výrazně zjednodušena a v roce 2007 byly vydávány výjimky s dobou platnosti jeden rok a na tři obchodní transakce uskutečněné v tomto období.
Uvádím to zde zejména proto, že ne každý majitel zvířete hrdě třímající žlutý papír onen doklad ve skutečnosti opravdu má, je tudíž potřeba se při případném prodeji přesvědčit o platnosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny