Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem veleštír císařský

Děkuji za vztup:-)...Vzorec pohybu je pěkný termín. Znám to od čolků, ti se přestanou hýbat, když je jiný čolek zkoumá...narozdíl od té žížaly, nítenky, perloočky, buchanky....Udělají-li chybu chňap a ruka je pryč...:-? U mravenců a u hmyzu se udávají také feromony a pach... u pavouků takové informace pokud vím chybí....ale u něčeho se udává i zraková informace....
O co mi jde ?---pokud by to byla jen věc hmatu...byla by sežrání které mi mopsali někteří chovatelé....jen věcí nehody...Pokud by identifikační vzorec pohybů nebyl specifický pro každou skupinu...
Už vidím jak někdo zkoumá takové chování a peníze za škorpíky(ztracené) jen letí....asi si požádám o grant:-(...ale myslím pořád, že někde musí exostovat nějaká taková práce...Sociální psychologie veleštíra císařského...:-D Srovnávací psychologii přednáší na Karlovce Bičík a Fraňková...možná tudy by vedla cesta... Zkusím tam někoho najít a zeptat se mejlem....Ždárek psal pěknou knihu, ale to jsem byl ještě kluk...:?:
Ale piště své stanoviska a postřehy...mně se to líbí....je to totiž o praktickém životě a to má svou váhu a moc si toho vážím....:-)
Teorie bez zobecnění jsou pusté žvásty....teorii zobecňuje praktická zkušenost... a my chceme dávat škorpíky dohromady prakticky a nikoli teoreticky.... Zdravím a moc děkujem já i můj syn...DaLi :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny