Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Od 15.12.2008 platí Vyhláška o stanovení druhů zvířat vyžadujících zvláštní péči aneb čipování

Obávám se kolegové, že veškeré zde uváděné, pracně shromažďované argumenty jsou odpovědným lupínkům velice dobře známy, bezpochyby jsou to lidé sice bezohlední, ale inteligentní (jistě alespoň průměrně). Akce veterinář vypadá slibně, ale podepíše se vám (nám) a půjde do sporu pouze vet, postrádající pud sebezáchovy, nebo takový, jemuž profesní hrdost nedovolí chovat se racionálně. S podobnou akcí jsem nedávno laškoval. Bylo dojemné pozorovat některé reakce. Obyčejná propiska se po chvilce zamyšlení stávala tak těžkou, že se nedala ani uzvednout.
ONI to vědí, znají i neškodné a spolehlivější alternativy značení, ale proč by se takové způsoby měly prosazovat, že ano.

No nic, rád rebeluji proti lidem, kteří vědí co je nezbytné a snaží se svoje názory vnutit širokému okolí přes to, že nemohou věřit tomu co prohlašují.
Samozřejmě k petici připojím svůj podpis, znění petice vystavím na webíku a rozhodně se budu snažit vysvětlit každému kdo projeví zájem, proč je špatné to, co se široké chovatelské veřejnosti, jejím různým disciplínám s menšími přestávkami neustále děje.
Protože pokud nejde o praktiku nezbytnou a podporující faktickou ochranu ohrožených druhů, půjde zřejmě o ekonomické zájmy úzké, zainteresované skupiny lidí, kteří se ostatním snaží namluvit, že nosit zapíchnutý, kdekoliv po těle, předmět v poměrné velikosti klasického teploměru přece nikomu nemůže vadit.
Ať si ho zapíchnou oni kam chtějí a hledají si jinou oblast k rýžování.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny