Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Od 15.12.2008 platí Vyhláška o stanovení druhů zvířat vyžadujících zvláštní péči aneb čipování

Zdravím
No zajímavé téma, ale je pravda že úpravu legislativy co se týče chovu jedovatých hadů to chtělo jako sůl, vždy když vidím kdo všechny ty jedáky dneska chová a kdo je na burzach kupuje, tak z toho nemám moc dobrý pocit.
Ale tato pseudovyhláška, kterou ministerstvo vymyslelo je očividně jen prací několika čerstvě dostudovaných byrokratů , kteří nemají o chovu plazů ani páru - , na druhou stranu řešením není ani vyhláška platná tuším že v Polsku, Rakousku a dalších i mimoevropských zemích o zákazu chovu jedovatých hadů soukromými chovateli, která vede jen k větší ilegalitě chovatelů, ale kompromis mezi nimi.
Na novou vyhlášku jsem se původně naivně těšil, že přinese konečně něco rozumného ,- jako třeba zkoumání způsobilosti jednotlivých chovatelů, a nepujde už jen o to jediné ,- ,,zaplať a chovej si co chceš!'', případně ,,neplať a chovej si taky co chceš!'' Bohužel nestalo se tak a naopak, k nevelkému překvapení to co inženýři stvořili má tolik děr jako většina zákonů v naší české byrokracii.Nevím ,ale v původním znění této vyhlášce nedávám velkou budocnost(teda aspon pevně věřím).
Každopádně budu - li mít příležitost, návrh na zrušení tohoto nesmyslu podpořím také. I když nemyslím že to bude mít velký ohlas, ona laická veřejnost těžko bude chápavě přikyvovat chovu jedovatých hadů ,,ve svém okolí'' a nějaké týrání těchto ,,bestií'' je asi taky moc zajímat nebude. Nicméně za pokus to stojí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny