Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Od 15.12.2008 platí Vyhláška o stanovení druhů zvířat vyžadujících zvláštní péči aneb čipování

No on je to tak trochu začarovaný kruh. Ale předchozí systém byl a je založen pouze na :, ,,Chceš chovat jedovaté hady tak zaplať''. Ten nový k tomu přidal ještě ono ,,nezaměnitelné označení'' které v případě čipu je na hranici s týráním zvířat. Testování způsobilosti by možná aspon vypadalo jako snaha, nechci živé tvory přirovnávat ke zbraním, ale na držení zbraně jsem musel také dělat testy. Jedovatý plaz může také nešťastnou náhodou ohrozit chovatele nebo někoho z jeho okolí stejně dobře.
Jde spíš o to ošetřit prodej jedovatých hadů, který je v podstatě naprosto neomezený. Když vidím kdo si kolikrát odnaší z burzy malé ,,vegrandisy''(i když to už je zase z části na prodejci)... Nedávno se na mě dokonce obrátil jeden člověk který měl zájem o chov jednoho velmi nebezpečného druhu, který viděl v nejmenované zoo. Myslel to vážně dokonce se ptal na sérum!!! jeho veškeré zkušenosti s plazy byly to že jako dítě navštěvoval tera kroužek!O tom že je k chovu potřeba nějaké povolení ho ani nenapadlo!! kdyby byl tento daný druh snáze sehnatelný věřím že je daná osoba nebo někdo z jeho okolí možná po smrti. A co by ne současný zákon to umožňuje. Nakonec sehnal mládě (C.albolabris), které si donesl z burzy. jestli svůj chov v současné době rozšířil nevím a radši vědět nechci.
,,Zpřísnit odměnu za pochybení'' mi příjde tak trochu typickým českým řešením , kdy se čeká až se něco stane a kolikrát už bývá pozdě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny