Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Od 15.12.2008 platí Vyhláška o stanovení druhů zvířat vyžadujících zvláštní péči aneb čipování

Chceš chovat jedovaté hady tak zaplať
S tím samozřejmě nesouhlasím, není mě totiž jasné za co člověk vlastně platí, jde pouze o nemorální finanční diskriminaci jeho zájmu. Na druhou stranu bych si dokázal představit předem připravené, neměnné, přesně vypracované a zdůvodněné podmínky, kdy lze chovat určitý druh, podle svobodné vůle každého občana i kdyby to měla být lochnesská Nessy. Hlavně ne komise určující zda někdo může a někdo nemůže podle momentálního názoru a nálady kontrolujících.
Prevence všeobecně je podle mě nebezpečnější než jakékoliv zvíře, omezuje totiž výrazně osobní svobodu lidí s odlišnými názory. Pokud by jsme chtěli formou prevence eliminovat všechna možná potencionální nebezpečí, která mohou člověka v životě potkat, nemohli bychom dělat vůbec nic a v konečném důsledku by to mohlo vypadat docela katastroficky. Pokud to silně přeženu, je teoreticky možné, že nějaký koumák zjistí, že hromadní vrahové vykazují podle statistik sklon k výšce nad 180cm, mají blond vlasy, modré oči s kterými mrkají o 50% méně než normální lidé a je tedy nutné v rámci prevence takové jedince pozavírat ještě dřív než cokoli udělají. Uznávám že příklad je dost ulítlej ale i k tomu prevence může teoreticky dospět. Není nad osobní svobodu jedince a právo naložit ze svým životem a volným časem podle úvahy každého, samozřejmě za předpokladu, že svou činností prokazatelně nepoškozuje jiného, pokud ano, přísný trest je myslím na místě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny