Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Od 15.12.2008 platí Vyhláška o stanovení druhů zvířat vyžadujících zvláštní péči aneb čipování

Když bych se měl vrátit taky k původnímu tématu, a čtu tady v příspěvcích představy o zpřísnění podmínek pro získání povolení k jejich chovu dle nějakého posuzování schopností zájemce, jímá mi z toho hrůza :-?!
Všech kteří si myslí, že by to tak mělo být, bych se jen zeptal:
Kdo by se měl toho ujmout? ... kdo by měl být tím arbitrem který by měl rozhodovat?... kdo je a kdo není schopen chovat tato nebezpečná zvířata?
Ti současní úředníci z KVS ?
...Bohužel ti nejschopnější (ať se to někomu líbí, či né) jsou mezi náma = CHOVATELI. Vždyť kdo jiný může zhodnotit chovné podmínky, než úspěšný chovatel který tato zvířata chová a odchovává po delší dobu. Ikdyž si neumím představit že by kontroloval chovatel - chovatele (kde jinde by se už dal hledat střet zájmů)! Obráceně nezlobte se na mě, ale mě až skoro uráží, když chovám hady určitého jedovatého druhu už X let, opakovaně je i rozmnožím (což doložím dokumentací), a měl bych nyní někomu dokazovat že jsem schopen se o ně postarat.
Celé současné dění je dle mojeho názoru důsledek toho, že v chovatelské veřejnosti absolutně chybí jakási pozitivní prezentace chovu nebezpečných (jedovatých) zvířat. Chov jedáků se někdy zbytečně moc tabuizuje, tím ale nechci říct že by se možná rizika měla nějak zlehčovat.
Každý kdo trošku začíná koketovat s myšlenkou, že by začal chovat jedovaté hady, a chce se tady na forech poradit, je okamžitě od svého záměru odrazován a tak donucen (pokud je už opravdu rozhodnut), hned odpočátku improvizovat. A možná díky tomu zbytečně opakovat tytéž stále stejné chyby.
Absolutně souhlasím s názory KHora: Vážím si stále současných svobod, a nechci se dočkat časů, kdy nám bude nalinkovanej život.
Současné zákony jsou dle mého názoru už dost přísné, ale protože se odpočátku nevytváří důvěra a jakási spolupráce mezi kontrolory (určenými legislativní normou - veterináři z KVS) a kontrolovanými (chovateli), je v současnosti poměrně velké procento nebezpečných zvířat chováno ilegálně.
A pokud se začne vymáhat tenhle legislativní zmetek ohledně čipování, utečou další chovatelé do ilegality.
Nejhorší na tom je, že tyhle normy postihují především poctivce,
...a obráceně už jsem slyšel od jednoho ,,chovatele" i tenhle názor (který mi děsí) :-?: cit. ,,pokud zvíře chovám načerno a uteče mi, nikdo mi nikdy nedokáže že tohle zvíře bylo moje!" = co na to říct :-(
PS: Jen si tak představuju: Jestli všechny zákony, které vypadnou z poslanecké sněmovny mají srovnatelnou úroveň, tak to potěš pr.el. Pak už se nedivím že doktoři, zemědělci, učitelé atd.- všichni tolik řvou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny