loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Že jsem vůbec něco psal:-) Abych to uvedl na pravou míru, (i když už to asi víc nejde) pokusím se, j…
Serpent 23.12.2008 19:21
Serpent
Nic ve zlém :)), ale držím se zásady že pokud už má někdo něco kontrolovat (popř.z něčeho zkoušet),… poslední
Vladěk 24.12.2008 10:09
Vladěk

Že jsem vůbec něco psal:-)
Abych to uvedl na pravou míru, (i když už to asi víc nejde) pokusím se, jedáky chovám taky. A žádné představy kdo by se toho měl ujmout a kdo by měl způsobilost hodnotit jsem neměl:) Myslel jsem že by to aspon vypadalo jako snaha ze strany ministerstva.(Na druhou stranu jak se ukázalo ,tak nejlepší by bylo, kdyby raději už nic nevymýšleli). Ono ,pokud si někdo představil že se Vás uředníci na Veterinární správě budou vyptávat na věci o kterých nemají ani páru, kvůli tomu aby zjistili zda jste schopni se postarat o takové zvíře - nedivím se tomu zděšení.:-)
Čili jsem pro změnu legislativy co se týká držení zvířat vyžadujících zvláštní péči.
Nelíbí se mi stávající systém, kdy nejdůležitější resp.jedinou důležitou skutečností celého přihlášení chovu ,podle staré vyhlášky ještě ,,nebezpečných živočichů'' - je placení nesmyslného poplatku!...Nic jiného nikoho nezajímá, čili kdyby si tato zvířata donesl domů totální magor u nějž je logicky větší riziko ohrožení sebe nebo svého okolí, tak je to jedno hlavně že zaplatil. Nedovedu si tento přístup představit například, kdyby se těmto individuím, u nás vydávali řidičské průkazy, zbrojní pasy atp.(někdy mám pocit že i to se stává) i když je to dost těžce srovnatelné.Nechápu nýnější systém a děsí mě skutečnost kdo všechny tato zvířata chová...

Nic ve zlém :)),
ale držím se zásady že pokud už má někdo něco kontrolovat (popř.z něčeho zkoušet), musí tomu alespoň trošku rozumět! Tečka.
A obráceně, ze statistik jasně vyplývá že chovatelé nebezpečných zvířat v Čechách jsou v poměru kolik a jak nebezpečná zvířata se tu chovají(viz. ib0804.pdf = v roce 2007 registrováno na KVS na 10481 nebezpečných zvířat !!!, a kolik jich je ještě načerno???), a kolik je tu malérů s nějakým tím uštknutím, poměrně hodně zodpovědní chovatelé.
V utajení nějakého opravdu velkýho průšvihu moc nevěřím = tv.NOVA, Prima, popř.bulvár typu Blesk by to patřičně rozmázli.
Takže vůbec nevěřím, že současná zvýšená snaha o obecnou kontrolu nad těmato zvířaty a jejich chovateli je vedena nějakým šlechetným úmyslem ochránit veřejnost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...