Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem (Ne)žeroucí had

Stalo se Vám někomu někdy, že jste přenechali někomu nějaké zvíře ze svého odchovu, které přijímalo potravu absolutně bezproblémově (alespoň u Vás), a po té co ho novej majitel převzal přestalo žrát?
V současnosti odchovávám korálovky tří poddruhů Lampropeltis triangulum (campbelli, sinaloae a hondurensis) a ty přenechávám vždy zásadně jen rozkrmené. To u mne znamená že vezmou alespoň 3x po sobě holátko.Pokud někomu přenechávám zvířata která potravu ještě samostatně nepřijímají, chovatele na to vždy alespoň upozorním. V současnosti to jsou některá mláďata z odchovů Lampropeltis alterna, a v minulosti to byl třeba odchov Epicrates striatus atd.
Nechápu to; letos jsem přenechával chovatelům cca okolo necelé stovky mláďat a tento problém s krmením po převzetí mají sice pouze dva chovatele - dvou zvířat, přesto mi to s..e. V obou případech se jedná o absolutní začátečníky.
Chápu, že v případě úhynu to bude pro ně zlá zkušenost. Kór když se jedná o jejich prvního hada, a vím že by měla mezi slušnými chovateli platit jakási alespoň dvouměsíční záruka na prodané zvíře.
Jak se ale zachovat, když takovejto začátečník neposlouchá rady při převzetí zvířete?.. a mládě hada (cca 30 cm velké!) hned zpočátku vypustí do nádrže 80x50x50cm s dekorativně upravenýma stěnama, bez proměřených teplot, se spoustou úkrytů, atd...,
...a pak mi bombarduje telefonáty co má dělat a diví se, že nežere ani po té co ho už dle původní rady (po více jak měsíci) umístí do přiměřeně velké nádrže.
Jak by jste se zachovali Vy?
Věřím, že nejsem první komu se něco podobného stalo :-/.

Předmět Autor Datum
Zdravim, ono zaruka na zvire by u slusnych chovatelu byt mela, ale pravda je nekde jinde...Nevystavu…
Redsnake 21.12.2008 15:42
Redsnake
Díky za reakci. Mám stejný názor; problém je v tom, že bydlí dál abych ho mohl osobně navštěvovat. P…
Vladěk 21.12.2008 15:57
Vladěk
Ja Ti rozumim, zachovej se podle sveho svedomi, podle mne neni ale chyba na Tve strane...Je hezke ve… poslední
Redsnake 21.12.2008 17:32
Redsnake

Zdravim, ono zaruka na zvire by u slusnych chovatelu byt mela, ale pravda je nekde jinde...Nevystavujeme zadne kupni doklady, tezko se prokaze, ze to neni zavinenim noveho chovatele a v Tvem pripade, kdy skutecne vis, ze s hadem bylo zachazeno takhle, bych se snazil pomoci maximalne radou, ci umelym nakrmeni, nikoliv vymenou hada, at se zlobi jak chcou....Stejne tak, dyz pujdes a koupis si auto, rozbijes ho svou hlouposti a tim,ze jsi neuposlechl rad prodavajiciho, pri pokusu o reklamaci se Ti kazdy vysmeje...
Takze to je muj nazor...

Díky za reakci. Mám stejný názor; problém je v tom, že bydlí dál abych ho mohl osobně navštěvovat. Poslal mi ale fota zmíněného terarka, aby se mi snad pochlubil (v dobrém slova smyslu) jakej přepichovej bejvák hadíkovi připravil :-/. Mrzí mi to o to víc protože mám z toho opravdu pocit, že měl dobrý úmysl hadu dopřát.

Ja Ti rozumim, zachovej se podle sveho svedomi, podle mne neni ale chyba na Tve strane...Je hezke vedet, ze se novy majitel snazil hadovi doprat, ale vsichni vime, ze u mladat, je to zbytecne az nevhodne..(rozumej, co do velikosti terarka)...Zde bylo na miste noveho majitele upozornit na to, ze si myslis, ze dela chybu a nesouhlasis Ty ani Tve zkusenosti s tim co dela....Pokud neuposlechl, jednal na vlastni riziko a tim padem Te zbavil veskere zodpovednost.....Jestlize necham mesic hladovet mlade koralovky, muze se, ale take nemusi uz znovu chytit samo....
Mozna jsme tvrdy, ale ja osobne uz bych v tomto pripade maximalne pomohl radou...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru