Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem (Ne)žeroucí had

Stalo se Vám někomu někdy, že jste přenechali někomu nějaké zvíře ze svého odchovu, které přijímalo potravu absolutně bezproblémově (alespoň u Vás), a po té co ho novej majitel převzal přestalo žrát?
V současnosti odchovávám korálovky tří poddruhů Lampropeltis triangulum (campbelli, sinaloae a hondurensis) a ty přenechávám vždy zásadně jen rozkrmené. To u mne znamená že vezmou alespoň 3x po sobě holátko.Pokud někomu přenechávám zvířata která potravu ještě samostatně nepřijímají, chovatele na to vždy alespoň upozorním. V současnosti to jsou některá mláďata z odchovů Lampropeltis alterna, a v minulosti to byl třeba odchov Epicrates striatus atd.
Nechápu to; letos jsem přenechával chovatelům cca okolo necelé stovky mláďat a tento problém s krmením po převzetí mají sice pouze dva chovatele - dvou zvířat, přesto mi to s..e. V obou případech se jedná o absolutní začátečníky.
Chápu, že v případě úhynu to bude pro ně zlá zkušenost. Kór když se jedná o jejich prvního hada, a vím že by měla mezi slušnými chovateli platit jakási alespoň dvouměsíční záruka na prodané zvíře.
Jak se ale zachovat, když takovejto začátečník neposlouchá rady při převzetí zvířete?.. a mládě hada (cca 30 cm velké!) hned zpočátku vypustí do nádrže 80x50x50cm s dekorativně upravenýma stěnama, bez proměřených teplot, se spoustou úkrytů, atd...,
...a pak mi bombarduje telefonáty co má dělat a diví se, že nežere ani po té co ho už dle původní rady (po více jak měsíci) umístí do přiměřeně velké nádrže.
Jak by jste se zachovali Vy?
Věřím, že nejsem první komu se něco podobného stalo :-/.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny