Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytápění

Odhadovat watáž je značně riskantní a upřímně, ono to ani nejde.V místnosti s terárkem je jeden den teplo, jiný den zas chladno ( větrání ), v terárku je nějak velký větrací otvor, proudění vzduchu v místosti, vzdálenost terárka od radiátoru, výška terárka nad zemí, žarovka nebo zářivka jako zdroj světla, velikost zvířat,které se na kamenu nebo rohoži vyhřívají - svým tělem brání vyzařovaní tepla do prostoru a pod nimi pak docházi ke kumulaci tepla. To si opravdu troufám tvrdit, že tak opravdu watáž nejde odhadnout. Pomoci termostatu se dá ovšem udržet za všech podmínek teplota na požadované úrovni, navíc dokáže ušetřit nemalou část energie, což při neustálem zdražování energií se stává i úvahyhodné.
K topné rohoži v substrátu u krajt, kde se hodně vlhčí - je to hazardování se životem zvířete i chovatele. Topný kabel v rohožce je v silikonové vodotěsné izolaci, potud je vše v pořádku, ale jeho konce jsou spojeny s přívodní sňůrou ve spojce, která již vodotěsná není! Pokud máte tuto rohož ode mne, máte to v návodu. Pokud jste zajistil, aby se voda na tuto spojku nedostala, je to OK.
V současné době řešíme vytápění vlhkého substrátu u viridisek topnou folií pod terárkem - sklo nepraská. Zároveň s touto folií je zapnuta ještě jedna folie na stěně terárka, rovněž z venku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny