Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paroedura pictus - získání zkušeností a informací z chovu

Dobrý den,

po dlouhém rozhodování a pročítání celé této poradny + dalších serverů jsem se rozhodl, že bych si chtěl pořídit Paroedura pictus. Jak jsem psal, přečetl jsem si celou poradnu a obávám se, že bych mohl něco zapomenout, či přehlédnout a myslím, že nejen já uvítám ucelený souhrn informací. Obracím se tedy na vás s prosbou o podání informací o podmínkách (vybavení terária - jestli zvolit topný kámen, zářivku nebo žárovku; strava - především mne zajímají vitamíny).

Terárium budu teprve stavět a zařizovat vše, aby se měl gekon co nejlépe. Mám vyhlédnuté místo, kam bych umístil terárium o přibližných rozměrech 80x38x21 dxšxv [cm](výška a šířka může být i o pár cm větší). Terárium bych nejspíš rozdělil do dvou sekcí, dokud nebudou dospělí (v jedné sameček v druhé samička). Četl jsem, že je vhodné mít jeden konec terária sušší a druhý vlhčí, jaký názor máte vy? Jak velké větrací otvory je třeba udělat a kde? Zadní stěnu bych udělal z montážní pěny, kde by se nacházely různé průlezy, mám však obavu s čištěním, takže to je ještě ve fázi vývoje... :-D . Jakou doporučujete podestýlku?

Samozřejmě nejdřív dám gekona do tzv. karanténího boxu, který je, jak jsem se dozvěděl zde vhodný.

Také bych se chtěl zeptat na chovatele, pokud možno co nejblíže středu kraje Vysočina.

Děkuji vám všem za odpovědi a přeji hezké svátky a Nový rok.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, opět se na Vás obracím s prosbou o radu - dnes ráno jsem našla popraskané vajíčko, přesně…
shaula 01.01.2016 10:01
shaula
Tak obavy byly zbytečné, prcek už je venku :-) Ale celou dobu se vůbec nic nedělo a najednou koukám,…
shaula 01.01.2016 14:24
shaula
Za pár dní od vyliahnutia, ono je to rôzne... niektoré mláďatá sa zaujímajú o potravu už na druhý de… poslední
perenquen 02.01.2016 14:36
perenquen

Dobrý den,
opět se na Vás obracím s prosbou o radu - dnes ráno jsem našla popraskané vajíčko, přesně po dvou měsících od snesení. Jak dlouho má takové líhnutí trvat? Strýček Google mi našel jen jediný odkaz, kde chovatel píše, že se mu prcek líhnul 8 hodin. To moje se prozatím asi za 15 minut vůbec nepohnulo. Je to normální? Mám něco udělat pro úspěšné vylíhnutí nebo to prcek musí zvládnout sám? Je to moje jediné vajíčko, tak bych ráda, aby se vylíhlo v pořádku:-) Zatím jsem jen porosila okolí vajíčka, aby tam měl trošku vlhkost (dávala jsem pozor, abych nerosila samotné vajíčko).
Vajíčko je umístěno v krabičce se suchým (teď trochu poroseným) perlitem (já vím, že to není přímo doporučovaný materiál, ale vajíčko mi snesli nečekaně, neměla jsem vermikulit, a pak už jsem s ním nechtěla zbytečně hýbat).
Předem děkuji za odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru