Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Frontline?

pametaj na to, ze po aplikacii frontlinu by si ju mala cca po 10minutach dokladne oplachnut vodou
Naopak, frontline by se vůbec oplachovat neměl, protože působí zejména v delším časovém horizontu a ne přímo (nebo jen minimálně), účinná složka se váže na tuk a krev a hubí sající roztoče. V karanténě lze pozorovat živé roztoče na hadovi ještě několik dní až týden než se postupně všichní nasají. Výhodou je, že frontline působí až několik týdnů a tedy zahubí i z již nakladených vajíček vylíhlé nové roztoče. Dá se říct, že hotovo je až tak po dvou týdnech, ale většinou definitivně (tedy myslím pro roztoče:-)).
Můj postup: pokud je invaze velmi silná (tedy i když je slabší), tak vezmu hada a pořádně vykoupu / osprchuju (opláchnu větší množství roztočů a had se pořádně napije, potom nebude mít pár dní možnost). Mezitím vytvořím karanténu a had ošetřený frontlinem (lehce stříknuto na 2-3 místech hřbetu a rozetřeno) putuje na noviny a nedostane misku s vodou. Po cca dvou až třech dnech, když je frontline bezpečně "v těle" hada nechám opět napít a zároveň zbavím dalších ještě živých roztočů (vykoupu ho / osprchuju). Pak opět karanténa a bez misky s vodou. V té době se pořád objevují další mrtvolky roztočů. Po dalších cca 3 dnech už hadovi dopřeju misku s vodou a po cca 14 dnech ho považuji "za čistého".
Ostatní hady v místnosti hned po zjištění zaparazitovaného, preventivně také postříknu frontlinem (1-2 krátké stříknutí podle velikosti hada), ale ponechávám je v jejich teráriích i se substrátem a doufám, že pokud se nějaký roztoč dostane k nim, tak že se nasaje, chvíli polozí a hzýbne.:-D Terárium od zaparazitovaného hada je dobré ošetřit např. arpalitem nebo alespoň nějakou desinfekcí (savo) a to raději ještě jednou po cca 14 dnech (1-2 dny před tím než tam budeme vracet hada zpět).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny