Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výzva nejen chovatelům jedovatých hadů

Souhlasím s tebou. Jen bych něco dodal.

Z mrtvého zvířete vyjme čip kdokoliv, kdo vlastní čtečku, pochopitelně bez jakýchkoliv zdravotních komplikací pro "operovaného"
Ano, a nemusí mít ani tu čtečku. Něco jiného je narvat ho do jiného zvířete a obávám se toho, že se tak bude dít hezky podomácku bez narkózy atd... A vrámci rozšíření zde vůbec nemusí jít o úhyn kvůli čipu.
Plaz si čip sám nevyjme to je fakt, čip v pohodě vypadne sám
Sám o sobě nevypadne, ale pokud například had prolézá spletí větví, snadno si bude moct místo kde je čip aplikován rozedřít, protože ve většině případů je čip těsně pod kůží, kde vytváří bulku a narušuje tak hladkost těla. Dále jsou tu také možné spáleniny, pokousání krmným živočichem atd...

Největší problém spatřuji v tom, že když se konečně trochu uvolnily předpisy na chov nebezpečných druhů zvířat, tak začnou s propagandou o čipování, což ale povede jen k tomu že přibude více "nelegálně" držených neznačených zvířat. Vždy stačila fotka, proč je najednou nedostačující? Nezaměnitelná kresba je dostatečně prokázána.

Další problém je v tom, kdo bude hradit uhynulá zvířata následkem zdravotních komplikací, padne to na chovatele, ač jeho chyba to není.

Navíc kde brát karanténní nádrže, aby zvíře nedostalo do rány po aplikaci infekci, jedno zvíře není problém, 20 a víc už ano...

Narkóza jest nebezpečná pro jakákoli malá zvířata, potažmo i velká. Jaký cvok bude dávat jedákům čip jen pod místním umrtvením?

Jaká je trvanlivost čipu? Dle mého tak 3-10 let. Berme v úvahu 7 let funkčnosti, to se tedy hadům bude 3x za život měnit? Blbost... Bude dostávat další čip když předchozí přestane fungovat? Díky, ale hrbolatý hady nechci...

Vše to opravdu vede jen k ohrožení zvířat, tahání peněz od chovatelů, ohrožení veterinářů a vrácení se k chovu načerno.

Taky by mě zajímalo koho budou soudit, když následkem uštknutí veterinář potažmo třeba sestra zemře, tipuju že na 99% majitele hada.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny