Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výzva nejen chovatelům jedovatých hadů

Prostě je to vyloženě k ničemu. Po osmi letech provozu nefungují(upozorňuji v mém chovu) ze 100 aplikovaných čipů dva a u pěti mám vážné problémy s načtením. Kdyby se někomu to krásně zakulacené číslo 100 zdálo podezřelé, tak je tak pěkně kulaté ne proto, že bych si ho vycucal s prstu, ale proto, že u stovky zvířat jsem prostě povolil a navíc na tento počet byla tehdy sleva. Ostatní zvěř žije spokojeně s fotkama a zatím je spokojena všechna, vůbec se necítí nějak diskriminována tím, že jsem je o takovou vymoženost ošidil. Klika je, že jsem si nechával fotky plastronů u citesů a jde o dospělá zvířata, jinak jsem si vyrobil s celými slavnými čipy problém.
Nechci nařknout Janu z horlivosti, ale zřejmě bude fanda do čipů, zvířata má očipovaná už deset let, v té době nebylo zcela jasné jak má pořádně vypadat r.list a pokud vím, vedla se vítězná válka proti čipům víceméně mimo chovatelskou veřejnost. Nutnost čipování ter. zvířat nebyla bezpodmínečně vymáhána. Já se nechal ukecat u části zvířat až v roce 2000 a doteď toho lituji.
Když jsme u té odbornosti při zavedení a umístění čipů, četli jste někdy oficielní doporučené umístění čipů pro želvy? Tak vám garantuji, že ten pán co na to přišel neviděl želvu ani z rychlíku. Přestože jsem člověk mírné povahy, tohle udělat mým zvířatům tak ho trefím mezi světla průšvih neprůšvih. Uvedu jen dvě doporučená místa která mě nesmazatelně utkvěla v paměti. Takže 1/"těsně pod análními štítky 3-4cm hluboko" 2/"pod volnou kůži krku" Je to vůbec možné? V podstatě dvě úplně nejblbější místa na těle želvy, asi nemusím zdůrazňovat proč, že ano?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny