Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s Epoxy 1200

Zdar!Robil som terarium zo staršej vitríny(86x44x97v),ktorá mala aj original sklenné dvere na pantoch,takže vlastne skoro hotové terarium.Chýbalo natriet zvnútra niečim proti vlhku(bude to pralesné tera),nalepit sklennú vanu po celej ploche dna(kvoli lepšiemu čisteniu) a vyrezat vetracie otvory.Ako náter som zvolil lodný lak (2vrstvy),rohy som vytrel akva silikonom.Nechcel som robit žiadne 3D pozadie,aby to nezabralo moc priestoru,ale pohlad na lesklé čerešnové steny nebol moc okulahodiaci ,tak som sa rozhodol pre jednoduché riešeni:natriet steny Epoxy 1200 a posypat pieskom.Robil som to pred mesiacom a pol v garáži,kde bolo celkom chladno a tak som sa rozhodol nepridat moc tvrdidla,aby mi to nezačalo rýchlo tuhnút(v tej zime).Na druhý den som to išiel skontrolovat a skoro ma ..... .Celé to bolo postekané.Teraz po mesiaci a pol je to vytvrdnuté ale konce tých stekancov sú makké-naozaj ako živica ihličnanov.Myslíte že nebude chovancom vadit ked to prestriekam PU penou,tak by vlastne neprišli do kontaktu s tou nezaschnutou živicou(nesmrdí to ale ked na to položím frnák tak to je cítit a takisto je to aj s lakom nesmrdí ale ked k nomu zblízka pričuchnem tak to ma svoju aromu,nie surový smrad ,ale niečo tam je cítit.
PS:rozmýšlal som to aj pretriet čiernym akva silikonom a ten posypat lignocelom-kolko silikonu by som potreboval na cca 1meter štvorcový a v akej vrstve sa to nanáša?
Moc dík!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hoši, chystam se na montážní pěnu nasypat lignocel (chci zasypat spáry, které vznikly mezi kouskami…
josefek1 05.12.2012 21:27
josefek1
Já to potřel Duvilaxem s ostatníma způsobama nemám zkušenosti.
rayman 05.12.2012 22:07
rayman
A drží to, jo? :-)
josefek1 05.12.2012 22:09
josefek1
Mam to tak v každým terárku kde mám kůru, a zatím drží :) Po první vrstvě to pořádně otřepat, popříp…
rayman 05.12.2012 22:14
rayman
Díky, šéfe :-)
josefek1 05.12.2012 22:15
josefek1
EDIT: pokud to někde nedrží, tak to přetřít ještě jednou, někde se mi stalo, že to hned na prvé pěkn… poslední
rayman 05.12.2012 22:15
rayman

Hoši, chystam se na montážní pěnu nasypat lignocel (chci zasypat spáry, které vznikly mezi kouskami kůry) a jelikož mi lignocel na montážce nedrží, tak se ptám, čím byste tu montážku potřeli, aby to drželo. Ten Balakryl - Epoxy 1200 mě docela láká, ale aby to drželo, že? Silikon se mi tam moc dávat nechce (špatná aplikace to rozmazávání) a lepidlo na dlaždičky se mi taky zdá jako hovadina. Prosím, podejte pomocnou ruku :-):-)
EDIT: Přemýšlím za běhu :-D. Co takhle ty kousky motnážní pěny potřít bezbarvým, vodou ředitelným, lakem? Drželo by to? V jednom vlákně jsem četl, že to tak někdo dělal. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru