Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sloučení pardálek

Bože nás ochraňuj od dalších předpisů vyhlášek a alibismů. On zákaz prodeje mladých zvířat nic neřeší a je to svým způsobem alibismus. Odrostlá zvířata nikomu nevyskočí z klobouku, někdo je musí vychovat. Pro nového chovatele je špatná vizitka dopředu počítat s tím, že není schopen zajistit zvířatům takové podmínky aby prosperovala a na to konto kupovat zvíře, které je větší a umírání ve špatných podmínkách mu bude trvat o pár měsíců déle. Naopak, třeba u želv je způsob chovu zcela "čerstvých" jedinců totožný s chovem subadultů nebo dospělých zvířat, pouze s tím rozdílem, že je třeba dbát ve zvýšené míře na dostatek vlhka.

V tomhle s vámi nesouhlasím. Když se o mládě prvních pár měsíců postará chovatel, který je odchoval, tak se dá předpokládat, že už má zkušenosti a udělá méně chyb. Nemyslím, že čerstvě vylíhlá želva vydrží stejně jako starší jedinec. Když vezmu v úvahu, že spousta mladých želv je kupována jako dárek pro děti, tak se dá předpokládat, že si je budou chtít osahat, vyndavat si je z terária atd. Tam pak riziko u čerstvě vylíhlé, která má ještě měkký krunýř, že se jí něco stane je mnohem větší, než u starší s pevnějším.

Druhou věcí je, že i když si nastudujete návody jak se o želvu starat, stejně bez předchozích zkušeností můžete dělat chyby, či něco špatně pochopit. Případné omyly pak starší želva ustojí lépe než úplný novorozenec.

Pro nějaké zákony v tomhle směru taky nejsem, ale myslím že novorozenci (pokud je to nutné) by se měly prodávat pouze zkušeným chovatelům a laikům až později. Ale to si každý musí posoudit individuálně zda radši pár měsíců počká než je prodá, nebo je začne nabízet hned.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny