Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá - pomoc

Před chvílí se moje nová agama začala chovat divně. Jako by něco v teráriu chňapla - ale žádný hmyz už v teráriu není, neviděla jsem co. Od té doby se motá a hrozně lapá po dechu. Zkoušela lézt po větvi a spadla dolů. Jsou jí asi tři měsíce, v teráriu má teplotu od 28 stupňů víš, na výhřevném místě pres 40 stupňů. Naposledy jedla včera večer asi pět malých švábů ( zrovna nám došli ), tak jsme jí dali ještě pět moučných čevů - ty dáváme normálně jenom občas. Jinak má UV10 zářivku a šváby obalujeme ve směsi roboranu a sépivé kosti. Prosím pomozte rychle...moc se o ní bojím...nejbližší veterinář je 25km daleko.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky mám problém s agamkou a tak využiji tohoto vlákna. Mám v teráriu pár umělých rostlin, kterých s…
Blade 06.01.2009 14:13
Blade
samozrejme ze je vyhod ty rostliny umele, agama je nepotrebuje, pokud se jedna o vousatku staci ji k… poslední
bajunka 06.01.2009 14:46
bajunka

Taky mám problém s agamkou a tak využiji tohoto vlákna.
Mám v teráriu pár umělých rostlin, kterých si můj sameček vůbec nevšímá, ale nedávno jsem mu pořídil samičku (stáří 1 rok) a ta bohužel listům umělých rostlin nemůže odolat, přestože ji krmím denně a tak snědla už min 4 listy.
Tak se chci zeptat, zda je vyloučí přirozenou cestou, nebo mám vyhledat odbornou pomoc. Zatím se u ni neobjevily žádné problémy a žere normálně, jak zelené, tak šváby a cvrčky.

samozrejme ze je vyhod ty rostliny umele, agama je nepotrebuje, pokud se jedna o vousatku staci ji kamen a drevi na lozeni, a sleduj esi se ty listy objevi v hovinku..jt divny, ale bratranek snedl tu kulicku z cvrnkaciho fotbalku jak byval, a taky se mu to muselo prohlizet, a vyslo to ven:) takze prohlizej a hlidej hovinka esi se to do tydne nespravi bez na veterinu at ji nak prohlidne zevnitr

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru