Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Predelene terarium pri odchove?

Ahojte, hladal som na nete nieco podobne ale nic som nenasiel tak sa obraciam na vas.
Mame parik regiusiek (priatelka dostala od jeziska:-), 1 rok starych, mame ich zatial iba v provizornejsom terarku ale chystame sa spravit uz poriadne ktore im vydrzi na par rokov alebo dozivotne, take s tvarovanym pozadim, bazenikmi s odtokmi atd.
Vieme ze nieje dobre chovat ich spolu, hlavne v dospelosti, tak sme tak uvazovali ze im spravime terarko napr 120x60x60 cm s tym ze by bola v strede odjimatelna prepazka, napr z plexiskla, ktoru by sme zakladali podla "potreby". Napr po roku ich oddelit a neskor (2-3 rokoch) ich akoby pripustit k sebe v obdobi parenia. Nevieme sa nikde dozvediet na ako dlho sa maju k sebe "pripustit" ci to je iba na tyzden alebo tak maju byt aj par mesiacov?
Vzhladom na mensie bytove priestory si velmi nemozeme dovolit 2 ks metrove terarka ci 1 velke terarko.
Prosim poradte ci by to takto mohlo fungovat alebo mame nieco ine vymysliet.

Dakujeme za rady a napady, vela radosti a stastia v chovoch prajeme!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dakujem pekne vsetkym za odpovede a rady, avsak musim suhlasit so vsetkymi, ktori su proti odchove "…
daado 06.01.2009 03:46
daado
Jen ještě k původnímu dotazu - já bych osobně ten prostor na dvě velká terária zkusil najít. Osvědči…
Arutha 06.01.2009 14:58
Arutha
Takze nakoniec spravime 2 prirodne terarka - biotop o rozmeroch 100x60x60cm umiestnene nad sebou, ce… poslední
daado 09.01.2009 18:44
daado

Dakujem pekne vsetkym za odpovede a rady,
avsak musim suhlasit so vsetkymi, ktori su proti odchove "suflikovym sposobom". Mam regiusky zopar dni a musim podotknut, ze moje regiusky kazdu noc vyliezaju a su velmi aktivne, cule a plazia sa vsade, kam im to moje provizorne terarko umozni. Nikomu neodporucam, aby choval regiusky takymto "suflikovym sposobom" a radsej im dopraje priestor a ten kto im nemoze umoznit taky priestor, nech radsej nezacne chovat regiusky, ci hovorit si "chovatel".

Takze nakoniec spravime 2 prirodne terarka - biotop o rozmeroch 100x60x60cm umiestnene nad sebou, celne skla sa budu otvarat ako dvierka, ku sebe.

Budu vyrobene z drevotriesky potiahnutou laminatom vo farbe dreva ako sa robia bezne skrine.
Zakladny material pozadia a dna bude polystyren + PUR pena na dotvarovanie, z dosiek ci tvrdeneho polystyrenu spravime police, na to nanesieme flexkleber, niekde pozatlacame asi aj mensie kamene/skalky, po vyschnuti to este cele pretrieme epoxidovym lakom a posypeme jemnym riecnym strkom ci pieskom, aby to nebolo neprirodzene leskle. Epoxid zabezpeci ze to bude uplne vodotesne, umyvatelne, netoxicke a hlavne nenasiaknu ziadne vylucky do lepidla ci z neho von.

Na dne terarii budu 2 odtoky (prepady), ako v umyvadle, jeden v bazene a druhy pod podstielkou (velky), tzn ze vieme kludne cele vnutro "vystriekat" ci vymyt vodou alebo parou a odpad pretecie do nadob co budu pod kazdym terariom. To nam urcite ulahci cistenie aj takto zloziteho vybavenia.

Co sa tyka rastlin, budu vacsinou umele, ale myslim ze papradiam sa bude darit vyborne (aspon co sa podmienok tyka, mozno ich hady znicia), usudzujem podla toho ze mame ich v byte, dari sa im dobre a vlhkost malokedy presiahne 40%, ale urcite by prijali aj omnoho vyssiu vlhkost (obdobie dazdov). Samozrejme to este cele prehodnotime, idealne ak by sme mali rastliny rovnake ako su v Ghane ci Togu. Idem postudovat co tam rastie :-)

Osvetlenie cez den bude zabezpecovat ziarovka a v noci im bude svietit nightglo od exoterra nech trosku viac nahliadneme do ich zivotov pri svite mesiaca Dufam ze vyhrievaci kabel a termostat nebude treba.

nieco podobne ako je na fotke:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru