Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Paráda, moc šikovný chlap. Chtěl bych umět to co on. Představa, že má krajta pochází z chovu v zajetí, z profesionálně vedeného chovu by mě uspokojovalo mnohem víc než vědomí, že můj had pochází z odchytu z volné přírody, kde pár upocenejch černochů nahání po lese posledních pár stovek divokých krajťulí proto, aby je nacpali do beden, poslali do ČR pro dalších pár upocenejch bělochů (to není nic osobního jen to tam prostě sedlo), kteří si nevidí na špičku nosu a kterým stejně z 50% ty krajty uhynou.
Promiňte Radku, ale úplně mě dojímá představa jak domlouváte onomu zlému profíkovi a radíte mu, po zkušenostech ze své praxe, jak to udělat, aby jeho podmínky chovu nebyly tak otřesné jak píšete. Uznejte že je to fakt srandovní představa. Nebo že by to připadalo srandovní pouze mě?
Ony ty "otřesné", předvedené podmínky jsou asi právě ty, které hadům optimálně vyhovují a to do té míry, že chovatel nejen rozmnoží, ale rozmnoží natolik, že si může hrát s případnými mutacemi a dokonce i natolik, že ho to uživí.

Tak a kdybych náhodou neměl pravdu, tak v jednom ji mám určitě. Takovýto "masař" dělá pro zachování divokých populací zvířat aspoň něco konkrétního na rozdíl od těch, co jen fňukají jaký jsou zvířátka chudáci a přitom z přírody jen čerpají. Měli by jste mu být vděční, třeba zrovna tu vaši (obecně) krajtičku mohli v přírodě odchytit právě proto, že masař má takovou produkci, že tam v té přírodě na vás vůbec nějaká krajta zbyla.

Strašně by mě zajímalo, zda je můj názor tak exotický a nepochopitelný. Kdybych neměl trapnej pocit, že to tady Jirkovi zaplácávám blbostma, hned bych udělal formou ankety takový průzkum mínění. Pořád nemohu totiž asi pochopit co se skrývá pod pojmem správná teraristika, je to snad synonymum pro amatérismus, diletantství nebo co?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny