Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Jasně,je to taky o tom stejně jako o počtu zvířat(při větším počtu zvířat stejného druhu je logicky větší šance že si nějaký pár ,,padne do oka'')
Jen nemůžu pochopit, že někteří ,,chovatelé-mazlíkáři:)'' (nemyslím Tebe:) chovající doma regiusku koupenou z ,,importu'' v užasném, přírodně zařízeném a prostorném teráriu, odsuzují tohoto člověka!
Jinak i když se mi současná komercializace teraristiky opravdu hnusí ,tomuto člověku upřímně fandím, protože jeho způsob vydělávání je podstatně čistější než je tomu u importérů...

K mým kategoriím chovatelů řekněme namátkou 4 základní:)
1)chovatel mazlíkář...typický představitel, prepubertální až pubertální osoba (někdy i u alespon fyzicky adultních osob:), chovající menší množství zvířat zejména (,,guttaty'', E.macularius, menší žáby, mimo plazy často i křečky, morčata)
typické znaky:, plazy považují za křečky, kočky, morčata apod...přisuzují plazům lidské vlastnosti (úsměv, mazlení, vyhledávání lidského kontaktu na základě ťukání hlavou o sklo:)apod.

2)Velkochovatel - chová často druhy atraktivní pro 1.skupinu,(ale také jiná zvířata) zpravidla používá racksystémů, o plazech má dobré znalosti (alespon co se chovu týče) a poskytuje jim vše co potřebují. Jeho chov je zaměřen zejména na produkci.

3)chovatel se skutečným se skutečným zájmem o poznání života plazů...zpravidla starší adolescent až adult chovající menší nebo větší skupinu zajímavých, pro ostatní skupiny chovatelů naprosto neatraktivních zvířat za účelem pozorovat jejich přirozené životní projevy.

4)Chovatel - amaterský nebo profi herpetolog- snad netřeba vysvětlovat...

:) Autor není zodpovědný za případné zvrhnutí se diskuze:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny