Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Tak tuhle diskusi pylně sleduji a perfektně se bavím. Přemýšlel jsem jestli se zapojit a řekl jsem si proč ne. Třeba někomu zvednu tlak, třeba někomu udělám radost. :-)

Jak můžeš srovnávat člověka s hadem? Člověk narozdíl od plazů nepotřebuje vytvořit pro množení určité podmínky jako je zimování, roční změny teplot apod.
Souhlas. Ono rozmnožit týrané regiusky, nebo viridisky asi nebude tak snadné, jak se někomu může zdát. Myslím, že víc regiusek v horších psychických podmínkách najdem právě v teráriích, kde na ně milovníci a "ochránci zvířat", (kteří pak podobné množitele, kteří jim ty jejich mazlíčky prodají, odsuzují) stále patlají ve víře, že jsou jejich největšími kamarády. Právě v takových teráriích jich asi bude víc stresovanějších z nesprávných podmínek. Opravdu, že by jim ty zvířata tak prosperovali, kdyby byli opravdu tak týraní? Že by jim regiusky parádně přijímaly potravu, perfektně se množily, dokonce do superballů atd.? Já myslím, že ne. Myslíte si, že tam mají tak velkou mortalitu, třeba větší, než je normálně v chovech? Myslíte si, že by se jim pak tak dařilo? Chápu, že se to někomu nemusí zamlouvat, já jak jsem napsal bych takhle doma haďárnu taky nezařídil, ovšem já se chovem neživím, já se pouze bavím, ale hned kamenovat, aniž by jste si uvědomili že toho namnoží mnohonásobně víc, než je součet všech vašich odchovů? Opravdu je pro Vás nepochopitelný argument o upoceném černochovi a upoceném bělochovi? Anakonda to napsal velmi dobře - proč se sem valí tisíce krajtiček z Ghany, Toga apod. a do států se pomalu ani nevozí? KHor je v téhle diskusi zaujatý jakožto taky množič, který taky musel čelit podobným útokům a nepochopení. Myslíte si, že pro přírodu toho lidé jako on, tím, že dokáží uspokojovat poptávku a tím nedávají tolik šancí černému trhu (v případě toho maníka importérům) udělají málo? Ale dost už bylo otázek. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny