Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Hm, tak to je Ondro fakt, docela dobře se dá odhadnout kam, do jakého tábora bude kdo nejspíš patřit.

Přesvědčení odpůrců je tak skálopevné, tak dobře vědí vše o etice a etologii chovu, krmení, vlhkosti a rozměrech chovných nádrží, že se fakt upřímě divím, že to s nabídkou hadů u nás vypadá tak, jak to vypadá.
Kdybych byl já tak skálopevně přesvědčen o své pravdě, nenechal bych to tak, snažil bych se amíkovi názorně ukázat jak se to dělá správně a pokud by se nedal přesvědčit, tak v zájmu zvířat bych celé své tvrzení podepřel ukázkami ze svého chovu, předvedl bych jak správné zařízení terárií, tak bych mu ukázal jak má takový špičkový had vypadat. Nenechal bych zvířata takto trápit.
Zaplaťpánbu, že takovéto období "pravdy" a neotřesitelného přesvědčení už je dávno za mnou. Už vím, že když velký chovatel amíkova formátu něco říká, srazím paty a budu se snažit abych na nic nezapoměl. A upozorňuji, že to nemusí být jen ten amík, on je rack systém zcela běžný v Německu, Holansku, Francii atd. Všude kde chce chovatel docílit úspěchu, snaží se více nebo méně úspěšně podobné zařízení aplikovat ve svém chovu.

Ale je to asi přirozený vývoj každého teraristy, takže odlišný názor nikomu nemám za zlé. Pokud jsem v rámci diskuse někomu kapku víc příšlápl kuří oko, omlouvám se, nebylo to nic osobního. Každý si pochopitelně bude dělat vše po svém, někdo bude tvořit skály, větve a prales pomocí PU pěny a polystyrenu v metru kubickém v upřímné víře že ten prales fakt vytvoří a někdo zase chovat hady s pevně určeným cílem v takovém prostředí, které opravdu vyžadují, každý tak, kam v chovatelství dospěl a podle toho co mu vyhovuje. Důležité je, abychom stáli pospolu alespoň proti těm, kteří nepochopili podstatu chovatelství vůbec a celou tu srandu nám chtějí zatrhnout, to si myslím, že je asi tak nejdůležitější. Děkuji všem za názory a diskusi, krásně jsem se pobavil a odreagoval. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny