Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Můžu se tedy KHore na něco zeptat? Tedy čím to je, že se mi zatím oba druhy, jejichž jedinci mnou chovaní mi dospěli a o jejichž rozmnožení jsem se pokusil, zkrátka že se mi je podařilo(opakovaně) rozmnožit?(C.ruschenbergerii, C.hortulanus). Docházím totiž s touto diskusí k názoru, že k tomu prostě s mými terárii a v neposlední řadě s mými chabými(zhruba sedmiletými) znalostmi a studiem a s mou nezkušeností prostě nemohlo dojít..
Možná pravda šlo jen o mou imaginaci a k žádným mláďatům nedošlo:-D
Prosím nepište znovu, že jsem vztahovačný, protože teď vím, že jsem.

Nevím, ale tato vaše sarkastická věta mě k takové úvaze přivádí:

Přesvědčení odpůrců je tak skálopevné, tak dobře vědí vše o etice a etologii chovu, krmení, vlhkosti a rozměrech chovných nádrží, že se fakt upřímě divím, že to s nabídkou hadů u nás vypadá tak, jak to vypadá.
Spolu s hájením racku, jako ideálního chov. zařízení.

Musím snad těch mláďat vyprodukovat 1500 za rok, abych mohl svůj chov považovat za úspěšný? Podle nejen vašich názorů ano. Podle mých ne.

Fakt ale je, že když já se někdy dostal k informacím, nějak jsem si toho vážil víc než je dnes obvyklé, nebo mě to jen připadá?
Mám to chápat tak, že bychom si měli vážit informace, že nejlepší je chovat(varany, chondrouše apod.) v rack? Tak této informace si opravdu nevážím, promiňte.

Vím, že tento můj příspěvek je trochu přivedený do extrému, ale to tento váš taky a tak je i ten můj myšlen. Nejen proto, že se mě některé tyto vaše věty nejen v tomto příspěvku, na který reaguju, docela dotkly. Asi poprvé za své působení na poradně jsem teď zauvažoval, jestli má cenu zde dál diskutovat, prezentovat názory a zkušenosti své a učit se ze zkušeností a názorů ostatních. Snad v těch některých reakcích nebyl úmysl ty méně zkušené nebo ty, co neprodukují stovky mladých nějak ponížit, zahnat z tohoto fora.

Mimochodem mám pár kamarádů chovatelů(spíše jeďáků), které bych do kategorie nezkušených určitě nezařadil a kteří mají tuším velmi podobný názor na rack pro některé terarijní druhy jako já, to mi vyvrací vaši teorii o nezkušených=odpůrcích.
Podle vás však odpůrci spadají do tábora nezkušených, kteří problém nemohou posoudit(jak jste zde taky uvedl)takže toto třeba ani nebudete číst.
Přeji hezkou noc. Honza

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny