Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

A to je důkaz toho,že lepší je chovat v plastových vanách?Že chovatelé ketří chovají zvířata v klasických terárií,s tou hroznou polistyrénovou zadní stěnou postříkanou PU pěnou,nemůžou docílit odchovů?Není to náhodou tím,že vyrobit terárium,s výsekem pralesa je značně finančně náročné,narozdíl od plastové vany?Není to náhodou v lidech jak se k chovu staví?
Ne Meldo to není důkaz ničeho a už vůbec ne toho, že v terkách s rádoby výsekem přírody se nedají odchovat mláďata. Je to jen upozornění na skutečnost, že u mnoha chovaných druhů jsou taková terka záležitostí spíš romantické potřeby chovatele než skutečnou fyziologickou potřebou zvířete. Sám jistě víš, že je nemožné vytvořit, byť jen vzdáleně, skutečné přirozené podmínky, tak jak bývají na lokalitách jednotlivých druhů. Pro racionální chov je třeba zaměřit se na zcela jiné podstatně důležitější priority než je umělá skála. Neříkám, že se mě takto zařízená terka nelíbí, sám jsem jich také pár udělal a vlastnil, je to krásné, ale chované zvíře to zpravidla neocení. Jeho priority jsou prostě jiné, prostší. Jistě víš, že zvíře se v přírodě nepohybuje svobodně a kamkoliv se mu zachce, až na zcela výjmečné výjimky, to nemá cenu rozebírat.
Ta plastová krabička je sice starý fígl, ale o něčem svědčí, alespoň tedy mě to našeptává, že taková hadička se cítí v plastové krabičce bezpečněji než ve velkém prostoru a to dokonce natolik, že si troufne i lovit, tj. nepřipadá si jako kořist ale jako predátor. Zaslouží si takový hádek aby se cítil bezpečně pouze při krmení, nebo je lepší aby byl v klidu a pohodě stále? Proč je potřeba nutit vystresované zvíře aby bylo tam kde se to líbí chovateli ale jemu zvířeti už méně? Tak o tom to svědčí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny