Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Krokodýle, proč máš potřebu mluvit o mých emocích? Jsem jaká jsem a do téhle debaty to myslím nepatří. Ani já nekomentuju tvoje povahový rysy a nesnažím se tím poukazovat na soudnost tvých výroků nebo na to jak to ovlivňuje tvoje vnímání. Emoce tu nějak projevujeme skoro všichni. Každý přistupujeme k chovu hadů různě, vidím to jako psal Para - chovatelé hadů, kteří ty zvířata maj rádi jako jednotlivce, chovatelé kteří maj rádi hady jako takový, ale kšeftujou s nima jako s věcma a pak jsou lidi mezi tim. Každýho přístup k rackům je tím pak ovlivněn. Že se na hady koukám jinak než ty a možná do toho míchám i emoce (hadi jsou holt moje srdeční záležitost a já nejsem stroj, tak mi to přijde i celkem logický), neznamená, že můj názor je tím horší, než u chladnýho byznysmena jako jsme viděli na obrázku, kterej krajtu drbe jak kozu a tím ve mě má vzbudit dojem, jakej je s ní kámoš. O reklamě vím kvůli práci možná trochu víc než bych chtěla, takže vy možná vidíte vymydlený terárka, hady (jak) ze škatulky, hezkýho varana který se krmí v šuplíku a jste spokojený jak to má ten borec zmáklý. Já si za tím umím představit že:
- všechny zvířata jsme viděli v jejich celoživotních ubikacích
- varani se na krmení netransportujou, protože ani vy, co je máte doma to nejspíš neděláte a to máte jen jednoho. Není pro to snad ani důvod a v takovýhle velkomnožírně už vůbec ne. Proč by proboha někdo soukal varana do šuplíku aby ho nakrmil a pak ho zas vracel zpátky? Ten chlap má každej cm čtvereční dobře spočítanej a zaplacenej a nebude tam mít volný šuplíky aby do nich občas dal nažrat varanovi. To by do nich radši nacpal další nebožáky a varana krmil u něj. Kdepak.
- škatulky maj perfektně uklizený jen ty co se budou předvádět na kameru
- na kameru se předvedou jen zvířata ve 100% stavu, ostatní samozřejmě ne, proč taky. Vy víte jak má toho varana dlouho? Nekoupil ho náhodou včera a proto je takovej pěknej a šuplíkem nepoznamenanej? Viděli jste ostatní varany? Jsou v pořádku? Možná jsou zrychtovaný, že by vám z toho bylo špatně, ale třeba ještě ne tolik, aby se nemnožili... Kolik stojí takovej varan aby se nevyplatilo ho chvíli huntovat, trhnout na odchovu balík a za pár let ho předat kafilerce? Při tý kvantitě se můžou zvítata točit a pořád to vynese.
- chlápek k hadům jako takovým má jen komerční vztah, při tom jak s nima manipuluje a předvádí jak je má rád je to bohužel zrovna dost vidět (což sem možná nepatří a je to spíš něco co mě chytá za oči než že by to bylo něco špatnýho). Krokodýl promine tu špetku emocí.

Tohle je jen představa, která může být stejně dobře reálná jako nereálná. Nikdo jsme tam nebyli a jen proto, že na videu nebylo to co píšu, ale opak, neznamená to, že tu někdo z nás ví, kde je realita.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny