Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Zdar a sílu!
Jedeme z extrému do extrému. Já také ntvrdím, že mám doma všechno v racích, naopak, nic, jen mláďata. Tzn. já sám bych doma RACK asi neměl. Píši asi, hady mám protož je mám rád a chci na ně koukat a zároveň chci, aby jim bylo dobře. Bohužel, argumnet, že "jim to stačí" je tady různě obracen, převracen a tak nějak různě pokroucen - každý to vnímáme jinak.

Takže znovu - v komerčním chovu je RACK ideálním řešením. Minimalizuje jakékoliv ztráty. To, že všemu nevyhovuje je holý fakt, třeba Meldovo ještěrkám by v tom dobře nebylo. Ale troufnu si tvrdit, že většině těch hadů je tam opravdu dobře. Potíž je v tom, jak vnímáme, co je to dobře u hada. Jako lidi máme tendenci všechno vztahovat k tomu, jak se cítíme my v jakých prostorech - potíž je v tom, že absolutně nerespektujeme to, že to vlastně nemáme šanci pochopit :) Prostě "vnímání krásy" ve formě krásného terárka se zelení hadi neocení, ani ty ještěrky ne. Jde především o funkčnost - když se had rád sluní, tak se potřebuje slunit, když chladno, tak se slunci vyhýbá jak čert kříži.

Úplně utíkáme od jedné zcela zásadní věci a to, že ten člověk na těch hadech vydělává. Krom varana, kde to bylo dost na hraně, si myslím, že všem hadům bylo dobře. Množí se, mortalita je OK (jinak by to nedělal) a odbyt je. Pokud by analogicky byl tenhle systém, dle Parových slov, koncentrák, tak by mě zajímalo, co je komerční chov krav a prasat? Hyperkoncentrák? Ještě jednou - všechny hadí pudy si myslím jsou tam ošéfovány, proplázka je sice fajn, ale důvody k ní jsou dost různé. DanKanFan reagoval velmi pěkně, kultivovaně a je vidět, že za ním stojí hodně zkušeností, leč... Opět je to věc názoru. Já nemám regíny, ale užovky se mi množí na novinách... Je to špatně?

Je to MŮJ NÁZOR, který je podložen zkušeností z terénu, terárek a čtením a čtením a čtením. Pokud má někdo jiný, neberu mu ho, ale docela mě mrzí, že všichni se skálopevně držíme svého, jako mistři světa a nikde v ničem nikdo neustoupí - prostě je to o životním postoji a ten je jen náš, takže až do krve.

VH

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny