Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Já sem se myslim ještě zcela nevyjádřil jaký názor na to mam tak to udělám. Začnu tím jak svá zvířata chovám já. Mam kovové stojany do výšky cca 280cm v každém jsou 4 terária o rozměrech 140x70x60cm (délkaXhloubkaXvýška)tyto stojany mam 2. Další dva stojany mam stejně vysoké akorád terária jsou o rozměrech 120x70x60cm. Používám je na dospělé hroznýše různých poddruhů. Vedle v místnosti mam 4 zděná terária velikosti 300x100x100cm. Ty používám na velké krajty. V poslední místnosti mam stojan z USB desek ve kterém je 25 terárií o rozměrech 75x40x40cm. V těch bydlí mláďata a korálovky. Ve všech ubykacích mam cypřišovou kůru jako úkryty u větších hadů obrácené plastové pelechy určené pro psy. U menších hadů mam jako úkryt korkové roury. A všude miska na vodu a bodová žárovka toť vše. Odchovy mam vždy zásadně na papírových ručnících.

Teď k racku. Můj názor je ten že pro mnoho druhů hadů je to to nejlepší co je. Především pro plaché stresující se druhy. Já například musim u B.c. Tarahumara zakrývat veškeré průhledné stěny. Jinak útočí na sklo nežerou a blijou o páření nemluvě a nesklidnili se ani po 4 letech. Totéž platí o Boa c. occidentalis u nich když sem neměl zakrytou stěnu měli rozbyté hlavy. Ani po několika letech se nesrovnali. To jsou jen příklady z mé zkušenosti.

Závěrem čistý rack na klidném místě je pro hady určitě mnohem lepší než terárium na zemi v obýváku kolem kterého neustále někdo chodí s umělou skálou a květinou. To je můj názor. Zrovna tak je můj názor že obzvláště hroznýšovitý had by nevylezl ani v přírode z klidně 0,5m čtverečného kdyby tam měl dostatek vody potravy bezpečný úkryt a vhodnou teplotu. Např. si zkuste dát viridisku do terária 2x2x2m. Nenažere se a ze stresu bude 9z10 tak vyřízenejch že bude po nich o rozmnožení ani nemluvě. Jsou to pouze mé názory a zkušenosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny