Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada nad zlato

a pak jde taky o to v jaké oblasti je odchytávali, a vůbec kde v dané lokalitě
Jasně s tím určitě souhlasím a je to samozřejmě logické. Leguáni byli odchytáváni v Panamě, Curacau a Kostarice - o konkrétních lokalitách bohužel nemám ponětí. Nicméně bych ty lidi nepodceňoval a myslím, že mohli vybrat zvířata schválně z co nejvíce rozdílných lokalit - mrknu se na to. Pozorování leguánů krmících se vejci bylo na West Indies v karibiku/tedy na Antilách - kde už tý zeleně tolik není (sezónně, v porovnání s deštným lesem), takže to samozřejmě dává smysl.

"Čerstvě" vylíhlé leguáně se taky vrhne raději na cvrčka nebo švába než na zelené
U mláďat, která měla ještě zárodečný žloutek (nebo jak se to jmenuje :)) se našla v žaludcích také pouze rostliná báze. To jen abych si to trochu obhájil :-)

Takže asi takhle, jsem toho názoru, že leguánum při správné péči a dostatku pohybu živočišná bílkovina nevadí.
Tak hlavním problémem při příliš častém zkrmování (tím nechci říct, že to je tvůj případ) proteinů je kys. močová a ukládání jejich krystalů v tkáních - ale to všichni víme a netýká se to zdaleka jen leguánů. Ale - Kde přesně je hranice moc/málo u leguánů asi nikdo neví a jak říkám, pokud ti zvířata dlouhobě prospívají, není co řešit a máš to zmáklé. Mě zase zvířata dlouhodobě prospívají při 100% rostlinné stravě a nemám důvod ke zkrmování těchto věcí. To jen dokazuje jak jsou to parádně přizpůsobivá zvířata.

Naopak mi při přijde nadmíru zhovadílé držet leguána na jednotvárné zelené stravě, který se v 90% případů skládá z čínského zelí.
Tak já jsem toho názoru, že pestrá strava je základ, v tom se shodnem. Razím heslo od všeho něco.

- jinak jsem moc rád, že se dá s někým o tomhle v klidu diskutovat a dík, většinou se v diskusích otevírají v kapsách nože a vyhrožuje se zabitím :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny