Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pár dotazů na chov gekončíka nočního - před koupí.

- neco jsem si uz procetl a hledal informace, ale i tak bych potreboval neco ujasnit, nez si je poridime. :-)

1.) - bude jim stacit terarko s sirkou (hluboke) jen cca. 35cm? Zatim je predstava o necem zhruba 100x35x40 D-Š-V, a skupinka 3-4 samicky + 1 samecek. Terarko z lamina, vetrani nejspis spodek na bocich + vrch zadni steny veprostred. Sirka omezena skrinkou na kterou by se terarko dalo.

2.) - krmeni - lze trvale krmit prevazne svaby B.Dubia? Doplnkove treba zophobasy, ale chci se vyhnout do maximalni miry cvrckum. Mame vlastni chov dubii pro vousatky, takze mame trvale dostatek nymf libovolne velikosti...

3.) vyhrivani - predpokladam ze pres noc je zbytecne = pokles na pokojovou teplotu, kterou mame docela vysokou (22-24°C)? Pres den vytapet klasicky bodova zarovka + nejaky vetsi kamen pod ni, nebo radej elektricky vyhrevny kamen nekde kde budou mit ukryt?

4.) osvetleni - jasne ze je to nocni druh, proto je chceme (vousatky jsou "denni" = prijdu z prace a jdou za chvilku na kutě, proto chci neco aktivniho i pozdeji), takze asi jen nejakou slabsi zarivku aby vedeli ze je "den" a vecer kdyz se vypne - je mozne nejake "nocni" osvetleni? Napadlo me neco z LED v spektru ktere je nebude rusit = asi modre...???

5.) lze mit od zacatku mladata - skupinu 1.4 treba aby spolu vyrustala, nebo by mel byt radej samecek oddelenej, aby se neparil se samickama driv nez budou dost velke? Stejne sice planujeme terarium delitelne na pulky, ale je to komplikace navic s osvetlenim a vyhrivanim...

6.) posledni dotaz - a vim ze to patri do inzerce, ale dokud neni vyresena jinak nez je... tak snad moderatori prominou ;-) Muze nekdo nabidnout skupinku tech 1.3 - 1.4? Nemusi to byt nic z nejakych vzacnych barevnych mutaci kterym stejne nerozumim a nechceme to nijak dal extra slechtit, skutecne jen neco vizualne hezkeho / zajimaveho v dobrem stavu a v rozumne velikosti (= zadne tydenni mimina) za rozumnou cenu? Mozny odber tak za mesic-dva az bude terarko, Budejice nebo do nejake rozumne vzdalenosti d nich (Plzen, Praha ...budiz) Tohle dal kdyz tak pres "postu".

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny