Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Velikost agamy vousaté

Zajímal o bi mě, jak hodně naroste Agama vousatá v zajetí v teráriu. Všude čtu, že je velká 40-50cm tak jestli naroste takhle velká i v zajetí. A je nějaký poddruh, který je menší. A je lepší Agamu chovat jako pár nebo jen jednoho.

Předmět Autor Datum
Kolem tech 50cm bezne. Mame dospele od 43 do 50, samec 47cm. Mensi jedine nejake "nepovedene" -obcas…
lucifer 11.01.2009 20:55
lucifer
Zkráceně, v teráriích P. vitticeps dorůstá udávané délky, můj nevětší samec má 48cm, ale z toho cca… poslední
Uroboros 11.01.2009 21:02
Uroboros

Kolem tech 50cm bezne. Mame dospele od 43 do 50, samec 47cm. Mensi jedine nejake "nepovedene" -obcas se vyskytne mlade co moc neroste ( viz Cikrt :-) ), mozna by slo z toho selektivne vyslechtit neco mensi ale nejspis to nikdo zkouset nebude. Agamu bud jen jednu - pak je jedno jestli to bude samec nebo samice, nebo ve vetsim terariu skupinu 1 samec a vic samic. Samec na jednu samicku je moc, by ji "utahal".

Zkráceně, v teráriích P. vitticeps dorůstá udávané délky, můj nevětší samec má 48cm, ale z toho cca 30 cm připadá na ocas, můžu říst, že už sem ale viděl větší jedince, odhadem mohli mít tak 60cm, bohužel byly ve většině přípdů bez ocasu, takže je to jen odhad, ale tělo měli rozhodně robustnější než můj samec. O menších formách nevím, možná že nějaké barevné formy budou nepatrně menší, ale tich u nás zatím moc není. Nevím jaké máš zkušenosti, ale tento ještěr není zrovna nejlepší pro začátečníka. Co se týče skupiny, páru nebo jednotlivce je to celkem jedno, ovšem velká skupina vypadá lépe, aspoň pro mne, především se tam dají pozorovat zajímavé gestikulace, vztahy, rozdělení "teritorií" v teráriu atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru