Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem plastový box

V plastových boxech chovají terazvířata jedině množitelé či obchodníci
neuveritelna generalizace vytvorena na zaklade jedineho kriteria, kterym je zde material pouzity k vyrobe chovne nadrze? :-O
chov jednoho zvířete v plastovém boxu je téměř nesmysl, nelze podléhat reklamním obrázkům na boxech.
On take neni box jako box - at uz velikostne, konstrukcne nebo materialove. Nektere veci (treba zminena ventilace)se daji velice snadno upravit tak, aby zvolenemu chovanci vyhovovalo.
Co se vsak tyka chovu v plastovych boxech (casto zamerne nepruhlednych z duvodu eliminace stresu z vnejsiho okoli) - leckdy jsou v mnoha faktorech tisickrat lepsi nez terarko za
tisícovku a víc
, ktere kdyz je nespravne zarizene, muze chovanci byt i ke skode.
ad Filip: Nezastavam nazor, ze chov v plastove "bedynce" je vzdy otazka penez. Nektera zvirata se proste v "nepruhlednem" prostredi citi bezpecneji a zavesy zivych kvetin v "klasickem" terarku za sebevetsi penize jeho pocit nevylepsi. Pro lidske oko hezke (potazmo treba i drahe) terarko neni zarukou spokojenosti zvirete. Nejvetsi duraz by mel vzdy byt kladen na spokojenost zvirete, coz se leckdy neslucuje s estetickymi naroky chovatele.
Chov v takovem prostredi vsak vyzaduje jista specifika, ktera jsou nekdy pro zacinajiciho teraristu naprosto nepochopitelna (neni mysleno na zadavatele). Urcite je potreba dat si pozor predevsim na spravnou volbu a rozmisteni topnych teles s prihlednutim na material pouzity k vyrobe boxu odpovidajici velikosti, pokud jsou vsak rozmery nadrze dostatecne, nevidim v jeho pouziti oproti "tradicnimu typu" teraria jedinou nevyhodu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny