Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spravné vybavení teraria pro krajtu královskou?

Vzhledem k tomu, že asi nevíš kdy byla krmená naposledy, tak bych to už zkusil, jen bude ještě otázka jak je učená na krmení, jestli přes den, nebo večer za tmy. Já mám tu svou naučenou v odpoledních hodinách za světla a
vezme úplně v pohodě. Je důležitý i ten úkryt aby měla, je to predátor který napadá kořist z úkrytu, když tam nebude může být stresovaná a pak i odmítat potravu, vlhkost je zas důležitá aby neměla problémy se svlíkáním.
Jedna polovina může být teplejší se žárovkou, pod ní dej teploměr abys zjistil tu správnou teplotu(buď dáš žárovku pak níž nebo vejš) a druhá polovina chladnější a vlhčí(asi těch 60%, 70% a více mají zelení hadi), já tam mám třeba mech, ten mi udržuje vlhkost. V terárku bys měl mít stále teploměr a vlhkoměr, je to ten nalepovací a koupíš i pěknej za dobrou kačku. Občas mu dopřej/zkus i jinou potravu- maskomyš, křeček. Ohlídej si i parazity, jestli po něm něco neleze, Krajta není bůhví jak velkej rochnič ve vodě, ale pokud by byla neustále ve vodě, tak si tím pomáhá od parazitů, ale některá si i do té vody vleze dobrovolně a ráda se vyčvachtá :-)
Mě se topný kámen neosvědčil, proto mám tu žárovku. Větví moc nemusíš, krajta je spíš více na zemi, než aby neustále šplhala. Při zakalení můžeš vlhčit o trochu víc, ale pozor na plíseň podestýlky, já mám taky jedlovou kůru a v pohodě, krásně to voní :-)

Upozorňuju, že tohle je jen můj názor ze svých zkušeností, nikomu ho nevnucuju a nejsem žádný velký chovatel, ale budu rád když se přidáte se svýma zkušenostma.
Snad jsem ti trochu poradil, tak hodně úspěchů a bezproblémový chov
http://imgupload.cz/s5/YXAFsPCSZ1.jpg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny