Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pochlubte se svými želvími raritkami

Já jsem se na C. galbinifrons tak dlouho chystal, až jsem je prošvihl. Dodneška toho lituju. Dříve relativně dostupná želva se stala v podstatě nesehnatelná v okamžiku kdy se EU rozhodla, že je lépe když ji sežerou
Číňani, než když se jí pokusí pár nadšenců rozmnožit. Ale vaše zkušenost je zajímavá, protože skupina C. amboinensis, které jsem měl, tak to byly želvy aktivní až moc, neustále jsem řešil potrhané krky u samiček a nejen to, celkově byly akční, člověk by automaticky předpokládal že u Cuor to bude podobné.
Radiaty jsou ale úžasná zvířata, odolná, akční, vydrží celé léto venku bez problémů, podobně jako pardalisky se pasou i na obyč trávě. Nebojí se, je na co koukat, prostě top želva. Navíc nedělá žádný problém skupinový chov, naopak jsou daleko víc v pohodě, celá agrese dominantních samců spočívá pouze v pravidelném upevňování své pozice vůči ostatním, prostě bezva. Jen tak pro zajímavost, můj dominantní samec vždy každé ráno postupně každého člena skupiny převrátil, pouze jednou a bez jakékoliv jiné agrese, zato však všechny bez výjimky, celý den pak byl již v úplné pohodě a ostatní samci i samičky také. Také je zajímavé, že se u něj takové chování projevilo pouze ve venkovním výběhu, v zimě v terku jen zcela výjmečně. Také berte v úvahu, že vycházím z relativně malého počtu zvířat, ale stejně alespoň něco, rozhodně mohu doporučit.

To je on
http://i188.photobucket.com/albums/z246/zelvykh/P8 210011.jpg
subadult
http://i188.photobucket.com/albums/z246/zelvykh/P6 100287.jpg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny