Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyvrácená holata

Zdravím . Moje 4 měsíční guttata mi během minulého měsíce vyvrátila 3 myši během 2 týdnů , z toho jednou z půlky vytrávenou . Myši vyvrátíla druhý den po krmení . Nechal jsem jí 3 týdny odpočinout a včera jsem zkusil dát 1 denní hole , kterými krmím po celou dobu , co jí mám , které opět druhý den vyvrátila . Zvýšenou teplotou to určitě být nemůže , pod žárovkou je cca 30 , teplota v teráriu je okolo 23 stupňů . Jako substrát používám rašelinu . První měsíc užovka příjmala holata bez problémů . Hned jak se vykálí hodím to na rozbor. Pohubla . Setkali jste se někdo s něčím takovým , mohou to být parazité ? Díky moc za pomoc .

Předmět Autor Datum
Bohužel by mohlo jít i o neprůchodnost střev, chtělo by to sonografické vyšetření, minimálně tedy ná…
krokodýl 17.01.2009 10:26
krokodýl
ahoj rozhodně s ní co nejdřív zajdi k veterináři, jedna z mých guttat měla stejný problém, také byla…
Keisy 17.01.2009 18:15
Keisy
To co popisuješ jsem zažil několikrát u V. ammodytes. U mě se vždy se jednalo o "slepenou" kloaku so…
Georgij Gadjukin 17.01.2009 18:28
Georgij Gadjukin
Dobrý den . Had krátce po napsání tohoto příspěvku uhynul . Pitva nalezla kokcidie rodu Criptospodir…
Yay 26.01.2009 17:09
Yay
Jestli jste mel v chovu kryptosporidie, pozorujte ted cca mesic i ostatni hady (jestli nejake dalsi…
JaBula 26.01.2009 20:36
JaBula
Zdravim, teoreticky by jsi na vraceni penez mel narok, ale praxe je malinko jina....Povinosti kupuji…
Redsnake 26.01.2009 18:56
Redsnake
Ne , jine hady nemam , ovsem v nejblizsi dobe si planuji neco dalsiho poridit . Terarko sem kompletn… poslední
Yay 26.01.2009 21:01
Yay

Bohužel by mohlo jít i o neprůchodnost střev, chtělo by to sonografické vyšetření, minimálně tedy návštěvu veterináře, který dělá i plazy. Jelikož nic moc nestráví, tak asi ani nic nevykadí, takže vzorek by musel získat veterinář výtěrem nebo z výplachu střeva.

ahoj rozhodně s ní co nejdřív zajdi k veterináři, jedna z mých guttat měla stejný problém, také byla pohublá, s hovínkem byl opravdu problém, bylo skutečně malinké, dali sme ho na rozbor jenže se nic nezjistilo, pak dostala antibiotika na 10 dni a zaroven asi na tři týdny na trávení Cerucal, uz je to ctvrt roku a zatim je ok.

To co popisuješ jsem zažil několikrát u V. ammodytes. U mě se vždy se jednalo o "slepenou" kloaku solí obsaženou v moči. Pokud je to tak, pomůže koupel v relativně horké vodě. Voda měla cca 40-42 °C - bez problémů v ní jde udržet ruka - a koupel jsem aplikoval 3x denně. Zhruba po 2-3 dnech došlo k defekaci. Po týdnu této terapie had bez problémů trávil.
Pokud budeš mít trus, rozborem nic nezkazíš.

Dobrý den . Had krátce po napsání tohoto příspěvku uhynul . Pitva nalezla kokcidie rodu Criptospodirium , které jsou pro hada smrtelné a mimojiné způsobují zvracení . Had zvracel valnou většinu času od té doby , co jsem ho koupil . Má cenu chtít kompletní vrácení peněz po chovateli ?

Zdravim, teoreticky by jsi na vraceni penez mel narok, ale praxe je malinko jina....Povinosti kupujiciho je prokazat, ze had zemrel na nasledky onemocneni, jehoz puvod je uz u chovatele, vyvratit vlastni zavineni, dokazat, coz se Ti vsechno povedlo...Jenze kdyz to vezmes i ze strany prodavajiciho, Ty jako kupujici by jsi mel prokazat, ze jde o hada ktereho jsi zakoupil u prodavajiciho, ze je to ten konkretni kus, predlozit kupni doklady (coz v pripade guttaty asi nehrozi) minimalne uctenku...nasledne je na zvazeni prodavajiciho, zda Ti hada vymeni, popr vrati penize...Takze...pomerne nerealna zalezitost, ovsem kontaktovat prodejce nemusi byt zbytecne:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru