Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyříkejme si to zde.

Radek1
Když vám to tak vrtá v hlavě Radku, mě je padesáttři let. Jak jsem již psal, zájem chovatele, nebo většiny chovatelů se během času profiluje. Od čolka v třílitrovce, kterého hrdinně bráníte proti rodičům, až po finální druh. Mezistupněm je, nebo bývá období sběratelství, ve kterém potřebujete mít úplně všechno dostupné a čím neobvyklejší a nedostupnější druh je, tím lépe. To neminulo ani mě. Zcela přirozeně se po těchto fázích dopracujete k nějakému cíli, kterého na základě svých předešlých zkušeností chcete dosáhnout. Ano je pravda, že posledních cca šest let nechovám ani jednoho hada, přesto si troufám tvrdit, že to co vy nyní objevujete, já už zase pomalu zapomínám. Chápete tedy už to "obrovské sebevědomí"? Opravdu mám za sebou období budování boitopních terárií i akvárií, i více či méně zdařilé napodobeniny RACK systému a to ne jednou, ale hned několikrát. Vyjmenováním všech druhů ptáků, ryb, ještěrů, obojživelníků a hadů kteří mě prošli rukama bych pouze dával záminku k podobným a ještě bouřlivějším reakcím, které pravděpodobně vyvolá i tento příspěvek. Sám zřejmě uvidíte jak budu nazván chlubilem, generátorem na pravdu atd. přestože se snažím pouze odpovědět na vaši přímo položenou otázku.
Tím se dostávám k tomuto

pokud na příme otázky nebudete odpovídat přímo a ne stylem už jsem odpověděl atd
Když tak ty příspěvky po sobě čtu, je to neustále to samé. Uznejte, že není možné stále dokola zodpovídat stejný dotaz a rozvracet stále stejné pochybnosti, už s toho důvodu, že okamžitě budu podezírán, že si dělám monopol na pravdu, což je nesmysl.
právo degradovat a opovrhovat názory jinejch.
Snaha vyvracet názor, zejména tak radikální a nepodložený, doslova kriminalizující jiné chovatele jen na základě osobních pocitů ani jinak než opovržením a snahou o degradaci ani nejde. Takto radikální názory ani nic jiného nezaslouží, jsou nebezpečné, představte si, že někdo přijde k vám domů na kontrolu chovu a protože bude mít pocit že váš had je v neodpovídající ubikaci, tak vás nechá zavřít aniž by sám měl objektivní představu o potřebách toho hada. Notabene vaše skupina neopovrhuje a nedegraduje názor můj a ostatních, kteří dokáží Rack pochopit?
Tady to ještě doplním, samozřejmě se nejedná o situace které hraničí s evidentním týráním zvířat, kdy se vyhublá a zanedbaná zvířata válejí ve vlastních výkalech v prokazatelně nevyhovujících podmínkách, tam bych s kriminalizací chovatele také souhlasil.
Pro Paru, toto je odpověď na přímou otázku ne monopol na pravdu, tak bez trapných připomínek. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny