Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyříkejme si to zde.

Ahoj lidi, po dlouhé době jsem se vrátil na diskusi a nestíhám se divit.
Vezmu to od konce. Napsat a zveřejnit články je půvabná myšlenka, ale všechno tu již bylo. Stačí hledat na ifauně je spousta článků a myslím, že zahrnuje většinu běžných druhů. Stačí jen trošku hledat. Chápu, že se to někomu zdá jako problém, ale o tom je celé chovatelství. Získávání a zpracování informací, je dlouhodobý proces. Někdy prostě může být naše vlastní zkušenost dost odlišná bod všeobecně rozšířených dogmat. V tom je problém, meexistují spolehlivé manuáli. K ovládání tevize snad, ale ne v chovu zvířet. A i když si jdete koupit televizi, logicky se předpokládá, že máte doma elektrickou zásuvku a umíte do ní zasunout kabel a zmáčknout tlačítko. Pak si vezmete návod a začnete ladit...nebo zavoláte opraváře?
Tím se dostávám k zamikání témat, naprosto s tím souhlasím. Pokud dotaz nepřináší nějakou novou myšlenku a byl již mockrát odpovězen, proč ho nezamknout..? Třeba jen proto, že chov zvířat je neustálé řešení problémů, hledání odpovědí, ale i nových otázek. Proto bych než začnete odsuzovat ty, kteří nezištně radí a tím upírají svůj čas péči o svá zvířata doporučoval, aby jste se zamysleli. Nad tím:
- jsem schopen si sám něco o daném druhu či skupině zvířat něco zjistit?
- budu chtít obětovat čas a peníze při péči o něj?
- jsem schopen se smířit s tím, že přebírám odpovědnost za život jiného tvora?
- jsem schopen samostaného rozhodování?
Pokud jste si pokaždé odpověděli ano, nemůžete položit otázku, která tu již mnohokrát byla.
Pokud zněla byť jen jedna odpověd ne, je jistě na místě zvážit zda nad chovem zvířat vůbec uvažovat a tím i připravovat o čas lidi, kteří to myslejí vážně.
Začátečník a pokročilí...
Hranice je podle mě tam, že pokročilí dokáže věcně argumentovat, prezentovat svůj názor, třeba i proti všem pokud ho dokáže podložit poznatky z vlastního chovu. Nejen jednorázové úspěchy, ale zkušenosti opakované často i letitou praxí...
člověk může chovat jeden druh a být odborník....
RACK: zazněl tu dotaz na jeden argument ku prospěchu zvířat?
Jeden bych možná měl, jako asi všichni tady jsem prošel stádiem biotopních, nebo alespoň přírodních teráií a jako mnozí jsem skončil u higienických nádrží. Jsou podobné jako RACK. Dokonalí přehled o příjmu potravy, vyměšování a potencionálních parazitech. Prostě paráda. Od jistého počtu zvířat to snad ani jinak nejde.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny