Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nateklá hlava

Ahoj ,
prosím vás o radu,právě jsem si všimla že naše hroznýška má nateklou hlavu ,vypadá to hrozně ale bohužel se na veterinu dostaneme až zítra nebo dnes večer na pohotovost,včera večer to ještě neměla..posílám foto a prosím kdyby někdo věděl čím to může být.Mají výhřevné místo ,teplotu 28 ,teplý a chladný kout jako podestýlku nově cypryšovou kůru ,naposledy jedla před týdnem morče.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pýtal som sa preto, lebo ja ju používam a zatiaľ bez problémov u väčšiny mojich hadov. Aj u veľhadov…
odpadlik 21.01.2009 10:20
odpadlik
Jo,jo.Já jsem během to týdne ani nerosila
Mmagic.J 21.01.2009 10:39
Mmagic.J
jinak v tom teráriu byli i další dva hroznýši a s nimi nic nebylo
Mmagic.J 21.01.2009 10:40
Mmagic.J
[http://img515.imageshack.us/img515/8207/psohlavec0 03fm5ib2.jpg]Přesně to samé se mi stalo u psohla… poslední
PYTHON 21.01.2009 18:43
PYTHON

Pýtal som sa preto, lebo ja ju používam a zatiaľ bez problémov u väčšiny mojich hadov. Aj u veľhadov a pytónov. A ohľadom tej vlhkosti som sa pýtal preto, lebo jeden chovateľ ju takisto použil a po zvýšení vlhkosti /naozaj perfektne drží vlhkosť/ mali hadi tiež zdravotné problémy a nakoniec sa zistilo, že tie problémy mal aj predtým ale vďaka zvýšenej vlhkosti a možno priamym kontaktom so substrátom sa len otpimalizovali podmienky k plnému prepuknutiu ochorenia. Hadi sú po preliečení opäť na tomto substráte a bezproblémovo. Netvrdím, že je to Tvoj prípad ani, že to musí byť vždy tak len sa chcem podeľiť o skúsenosť.

[http://img515.imageshack.us/img515/8207/psohlavec0 03fm5ib2.jpg]Přesně to samé se mi stalo u psohlavce. Druhý den po krmení mu takhle natekla spodní čelist. Naštěstí to do dalšího dne samo splasklo, tak že jsem to nijak nemusel řešit. Pravděpodobně při škrcení ho poranila mastomyš. Jinak já osobně cypřišovou kůru používám jak u hroznýšů, tak u krajt a jsem s ní spokojenej. Nikdy jsem s ní žádnej problém neměl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru