Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hrozňa se asi už nikdy nesvleče

Tento můj dotaz se trochu týká toho vlákna jestli si vedem záznami o hadech, ale považoval jsem ho za tak důležitý, že ho oddělím.
Mám jenom dva hady, takže si o nich žádnej deníček nevedu. Jenom jsem si plácl do mobilu kdy jsem je koupil a kolik jim asi bylo let. Krmení si pamatuju a jediny co jsem si psal byly svleky. Na ty jsem se bohužel jednoho dne vykvákl a přestal si je zapisovat, což byla chyba.
Už to bude tak 5 měsíců co mě hrozňa někam zalezl a já ho musel vyprostit násilím a při tom jsem mu trochu podřel kožíšek. Bylo ale vidět, že je poškozena jen ta svrchní vrstva kůže a bylo jasny že po 1-2 svlecích to bude v pohodě. Co je ale hrůzostrašné, že had který se předtím svlékal co 2 měsíce se najednou svlíkat přestal a už je to min. těch 5 měsíců (nedošlo ani k zákalu). A taky celou tu dobu má na části hřbetu tu mírně potrhanou a totálně seschlou kůži, prosím o moudrou odpověď!!
Fakta a čásla o B.C.- stárí cca 21 měs., délka 120-130 cm, hmotnost cca 1,7 kg
teplota nejv.-35 st., nejnižší 21 st
vlhkost zajištěna dvěma vodními hladinami, rosení jen v období svleku

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak si myslím, že názory Allishka jsou trochu mimo. Já sám sem měl tento "problém". Mládě BC se mi p…
Mates_RR 28.01.2009 17:38
Mates_RR
Hroznýš nevyžaduje vyšší vlhkost možná za ideálních podmínek... ale to, že se pět měsíců nesvlékl, m…
Allishka 29.01.2009 00:54
Allishka
nepsal jsem žádnou vlhkost! Psal jsem žádnou vyžší vlhkost! Hrozna není viridiska. A pokud tam jsou…
Mates_RR 29.01.2009 17:08
Mates_RR
Pokud jde o slovickareni,tak na to "nehraju":-DCo se tyce vlhkosit,tak urcitou vlhkost potrebuje,sam… nový
Filip 30.01.2009 01:20
Filip
Sakra ... Herdek ... dejte mi pokoj :-D Nevím přoč zase píšete, že je to zbytečné... Já je tam nemám… nový
Mates_RR 30.01.2009 15:21
Mates_RR
Nemělo to být myšleno na tebe s těmi vodními nádržemi,akorát že také nějakou vlhkost potřebuje..;-) nový
Filip 30.01.2009 20:34
Filip
;-) nový
Mates_RR 31.01.2009 08:42
Mates_RR
No jo asi je fakt, že bych se v tym Práglu zbláznil, hlavně když vezmu fakt, že nemám rád lidi. Taky… nový
Boss_1 30.01.2009 09:23
Boss_1
Omlouvám se za rošířování off topic, ale já v Praze jezdím Březen-říjen do práce na kole. 15 km a z… poslední
neczuz 31.01.2009 12:30
neczuz

Tak si myslím, že názory Allishka jsou trochu mimo. Já sám sem měl tento "problém". Mládě BC se mi přes 3 měsíce nesvléklo a jakožto mládě by se měl svlékat daleko častěji. Co se týče koupání a rošení si myslím, že není potřeba. Hroznýš nevyžaduje stálou vyžší vlhkost. A pokud tam má 2 vodní nádrže, tak není co řešit. Pokud bude chtít, vleze si tam sám. Ono nějaké koupání ve vaně je jen další stres pro hada. A pokud normálě žere, kálý a nevykazuje žádné příznaky nemoci tak bych ještě čekal...
Mohu jen doporučit vyhřívanou nádrž v tom teráriu.... pokud už jí nemá.

Hroznýš nevyžaduje vyšší vlhkost možná za ideálních podmínek... ale to, že se pět měsíců nesvlékl, má na sobě starou hnusnou vysušenou kůži, to podle mě moc ideální není. A mělo by se s tím něco dělat, ne čekat, jak se to vyvrbí... on může být v pohodě, dokud se něco nesemele a pak už bude pozdě. Pokud Boss opravdu neví, co s tím, já bych šla za odborníkem...

Pokud jde o slovickareni,tak na to "nehraju":-DCo se tyce vlhkosit,tak urcitou vlhkost potrebuje,samozrejmne ze to neni jak u virdisky,ale nejaka je za potrebi...jinak dve vodni nadrze jsou zcela zbytecne,stacila by jedna a trochu porosit,nez dve a rosit jen pri svleku...Pokud se milim tak me opravte..

No jo asi je fakt, že bych se v tym Práglu zbláznil, hlavně když vezmu fakt, že nemám rád lidi. Taky bych už nemohl do práce jezdit na kole (i když tady v OC to taky není zrovna pohádka. Stále je třeba počítat s tím, že to do tebe někdo napálí). A muchlat se pořád s někým v MHD i v léte by mě jistě zabilo. A rychlost jízdy autem se tam podle všeho rovná rychlostí chůze (pokud není špička).

Co kdybys zkusil fakt tu fotku? Už si tady o ni několikrát řekli

Už by tady dávno byla. Jenže doma mám počál na šrot a tady v práci fotky z digitálu nepřetáhnu pokud nenainstaluju program a ten sem nenainstaluju protože je počál kompletně uzamčen kvůli neustálému nalízání virů. Stejně nevím jestli by na ni bylo něco vidět, chce to hlavně prcka něžně pohladit:-) abys poznala jak má rozdrbanej kožéšek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru