Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem šváby pro malinkou agamku

Právě jsem si četla jak chovat šváby a cvrčky.
Cvrčky jsem dosala nějaké menší (0,5 - 1cm) takže nevím, co je to za druh. Zkusím se zeptat a dám vědět. Nevím kde najít, zda lezou po skle nebo ne.
Jinak jakou mám možnost je pak rozmnožit (kdybych si řekla např. o 4 dospěláky), pokud nechci mít kolonii - 200ks? A když budou mít je pokojovou teplotu okolo 22°C?

Tohle jsem našla, někomu to radil Krokodýl (o cvrčkách)
Já používám rašelinu a nebo se doporučuje normální zahradní zem (samo, že bez chemie), kladičku (střední miska od salátu, cca 15x10x6 cm) nechám 2-3 dny u dosp. cvrků, pak zavíčkuju a nechám v teple (cca 28°C), je dobrý cca obden krabičku otevřít, protože se tam dělá často nitkovitá plíseň, kterou jen prstama rozhrábnu a zase to zavíčkuju. Po cca týdnu se začnou na povrchu objevovat první cvrčci. Kladičku při líhnutí prvních mláďat přendám do plastového boxu (faunabox cca 45x25x30 cm), dávam ji na šikmo téměř na bok, aby cvrčci snadněji vylézali, ale opatrně, abych nevysypal hlínu. Ještě před tím dám do boxu proložky od vajec, přepůlené a vložené těsně do sebe a navlhčené, na dno do jednoho rohu nasypu trochu živočišného krmení (namleté psí granule apod.) a na proložky dám lupen čínského zelí. Rostlinnou potravu je nutné denně měnit a také je třeba denně 1. až 2. instaru jemně narosit proložky, ale nesmí vám voda stéci na dno, jinak se v ní utopí cvrččata. Potom naopak cvrčci potřebují sucho. Živočišnou potravu dosypávám dle potřeby. Zhruba půl centimetrové až centimetrové cvrčky přendavám do větších boxů (cca 60x35x40 cm), dospívající cvrčky pak do chovné nádrže (cca 100x50x60 cm).

Proto bych se ještě chtěla zeptat, zda je možné chovat všechny cvrčky v jedné nádobě? Že bych kladiště nevyndavala a cvrčci by se líhli do společné ubykace, kde by i rostli (snad je velcí nesežerou).
Dále pak, jesli musím dávat psí nebo kočičí granule nadrcené? Pokud jí tam dám v celku, oni jí "neokoušou"?
A stejný dotaz jako u švábů. Budou se m množit při pokojové teplotě?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny