Předmět Autor Datum
Z mojej životnej skúsenosti- 5let som fáral v Ostrave a na pracovisku ktoré bolo cca800m pod povrcho…
PETER1 30.01.2009 16:59
PETER1
Mám myši a potkany ve sklepě od listopadu, kvůli mrazům. Mají tam tmu a vůbec jim to nevadí. Je prav…
SNBák 30.01.2009 18:08
SNBák
dej je co nejvice k oknu treba na okno a pres zimu tam dej tak dvakrat dene rano a vecer dvoulitrovk…
usama bin ladyn nebo 21.04.2009 18:00
usama bin ladyn nebo
www.mysifarma.wz.cz tady vidíš chov myší ve stodole. Mají tam udělanou samostatnou místnost s minimá…
myší farma 06.10.2009 08:39
myší farma
tma vadit určitě nebude, důležité je dobré větrání, ani ne pro myši, ale spíš pro jejich obsluhu, kd…
tom_czech 07.10.2009 18:31
tom_czech
ja chovam mysi uz hodne dlouho a vyzkousela jsem vsecny zpusoby. chov mysi ve sklepe je prijatelny j…
petra bendova 24.02.2010 21:34
petra bendova
Ahojte trochu to tu zneužijem ja mám tiež problém v chovni mám strašne vysokú vlhkost už sme kúpili…
Superboa 24.02.2010 22:09
Superboa
Ano ten větrák napojený na spínací hodiny je dokonce nutností. pokud na něm budete mít z venkovní st…
luma 24.02.2010 22:26
luma
Ahoj nevím kolik máš oken, ale určitě dej na každé ventilátor který popisuješ. Ono to tedy až tak mo…
POKY 24.02.2010 22:28
POKY
V tom smrade nieje aš taký problém len v tej vlhkosti, tá je tam vysoká aj v ten den čo meníme hobli…
Superboa 25.02.2010 09:13
Superboa
já mám myši ve skleněných teráriích v sam. domečku na zahradě - nevytápěném. Přes den je tam kolem 0…
ellienka 26.02.2010 12:16
ellienka
chovam podobne a kdyz uz to vypada ze se ji to narodi tak samicku oddelim a prikrmuju masem a nezere…
jakoubek24 18.03.2010 09:39
jakoubek24
Nám o teplotu ide, lebo tam máme aj sphynx potkanov a tý sú na chlad velmy náchylný, takže mi tam ne…
Superboa 26.02.2010 13:23
Superboa
Ahoj mozna to sem nepatri, ale potreboval bych poradit tak pred 3 tydny se mi namnozili mysi no a ty…
Lukiss 26.02.2010 19:28
Lukiss
Odstavovat je nemusíš když je chceš dávat zpátky ke starým. Je to celkem jedno.
Tess 26.02.2010 20:13
Tess
nemusis je davat pric a ja jim davam maso tak dvakrat do tydne
jakoubek24 18.03.2010 09:42
jakoubek24
Já mám myšky na baloně no tedkom je celkem zima tak jsem je dal domu :-)pěknej smrad , jinak jsem si… poslední
Nesta 18.03.2010 15:09
Nesta

Z mojej životnej skúsenosti- 5let som fáral v Ostrave a na pracovisku ktoré bolo cca800m pod povrchom žili veselo myši a pri pravidelnom prikrmovaní na horníckych svačinách sa množili jedna radost. Neverím tomu, že by chodily pozerat slniečko na povrch.

Mám myši a potkany ve sklepě od listopadu, kvůli mrazům. Mají tam tmu a vůbec jim to nevadí. Je pravda, že tam mám okénko, ale tím se do sklepa stejně moc světla nedostane. Já v tom nevidím vůbec žádný problém. Teplý sklep sice nemám, ale je tam nad nulou a jsou i odchovy, takže v pohodě.

dej je co nejvice k oknu treba na okno a pres zimu tam dej tak dvakrat dene rano a vecer dvoulitrovku ply telpy vody z kohoutka hlavne ne 100stupnovou ale tak 80stupnovou tak to delam ja davej bacha aby se ta petlahev neskutalela na mysi

www.mysifarma.wz.cz tady vidíš chov myší ve stodole. Mají tam udělanou samostatnou místnost s minimálním okénkem (to tam je jen kvůli větrání). Myš na rozdíl od křečka nevyžaduje stimulaci světelným režimem. Daleko důležitější pro chov myší je teplo! To platí všeobecně pro chov drobných hlodavců.

tma vadit určitě nebude, důležité je dobré větrání, ani ne pro myši, ale spíš pro jejich obsluhu, když vlezu ke známému do myšárny , tak mi tečou slzy, ten ale dělá 30 000 myší měsíčně, hlavně je však důležitá teplota, neměla by klesat pod 15 stupňů, poté se přestavají množit, ikdyž pokud je budeš chovat po tisících , tak si místnost vytopí samy.

ja chovam mysi uz hodne dlouho a vyzkousela jsem vsecny zpusoby. chov mysi ve sklepe je prijatelny jen pokud je tam alespon male okenko, kudy jde svetlo, jinat by ti mysi mohly brzy umrit. neco jineho je kdyz jsou to mysi na krmeni pro hady - u tech je jedno zda oslepnou,nebo se zblazni ... stejne pujdou hadovi do chrtanu .. :( tak se mnej a at ti chov vyjde. ahoj

Ahojte trochu to tu zneužijem ja mám tiež problém v chovni mám strašne vysokú vlhkost už sme kúpili aj el.odvlhčovač a znížilo to len o 5%. Chovnu máme v pivnici zo začiatku to bolo v pohode zakial tam bolo cca 100 potkanov, ale teraz je to už okolo 200 je to miestnost 5 x 2,5 x 2m problém je v tom že cez zimu mám zabednené okná takže vetrat sa tam nedá takže to riešim tak že 3 krát do dna otvorím dvere asi tak na 20min a otvorím aj dvere na chodbe smerom von. Problém je ten že to takto otvorené nemože byt stále a ked otvorím len dvere na chovni tak všetok smrad ide hore do bytu. Rozmýšlal som že by som na okne spravil dieru a dal tam taký vetrák s ventilátorom ako býva na WC a napojil ho na časovač, možno by to fungovalo, ale zase sa bojím aby tam cez zimu nebola kosa. Čo poviete mohlo by to tak byt, alebo máte lepšie riešenie?

Ano ten větrák napojený na spínací hodiny je dokonce nutností. pokud na něm budete mít z venkovní strany zpetné klapky, nemusíte se obávat, že Vám tam potáhne vdobě, kdy bude větrák vypnutý.
Spozdravem luma

ps : odvlhčovači nedávám v těchto podmínkách dlouhou životnost

Ahoj nevím kolik máš oken, ale určitě dej na každé ventilátor který popisuješ. Ono to tedy až tak moc nepomůže, ale pořád lepší než rezavým drátem do oka. A nebo čpavkem do rypáku.:-)dle mého názoru je ale lepší častěji čistit ubikace,z mé zkušenosti dvakrát týdně, jednou to opravdu nestačí. Nemysli si, ale vím o čem mluvím, sám sice potkany nechovám, mám jen několik set myší, ale známý má farmu na potkany a občas je to tam dost hustý(většinou)Sem tam mu občas pomůžu a to bys nevěřil jak je člověk z toho čpavku sjetej(za pár minut)to ani nemusíš chodit na pivko.

V tom smrade nieje aš taký problém len v tej vlhkosti, tá je tam vysoká aj v ten den čo meníme hobliny, všedko vymením príjdem za 2 hodiny a 78% v miestnosti. Cez leto to je v pohode to otvorím 2 okná na vetračky a je to v pohode. Vyriešim to tými ventilátormi na 2 oknách dúfam že to bude stačit. Zajtra začínam robit další rack na potkany takže pribudne dalších cca 80 kusov, dávnejšie som potravu kupoval len teraz by som to už neutiahol tak musím zvačšit chov potkanov.

já mám myši ve skleněných teráriích v sam. domečku na zahradě - nevytápěném. Přes den je tam kolem 0stupňů.. Nemnoží se samozřejmě tak moc jako v létě, jedou cca na 60%.. takže pokud je solidní vystýlka, tak ty teploty taky nejsou tak moooc důležité. Ale - mám velké skupiny 1+10. Vyhrabou si hnízdo a zahřívají se. Spíše jen hůř odchovávám mladé - často je sežerou, takže je musím odebírat co nejdříve. Pokud chci odchovávat, tak jen cca 2 z vrhu.

Ahoj mozna to sem nepatri, ale potreboval bych poradit tak pred 3 tydny se mi namnozili mysi no a ty mysata uz sou ve stadiu skakavek no a vsude se tu pise ze by se uz meli odstavit no tak kdyz je odstavim tak cim bych je mel krmit a za jak dlouho je muzu dat k tem starym diky. Jo a jeste jak casto bych mel misy krmit masem?

Já mám myšky na baloně no tedkom je celkem zima tak jsem je dal domu :-)pěknej smrad , jinak jsem si udělal obyčejnou dřevěnou skřínku kde mám udělá vlastní akvarka , není to moc velká kvalita ale učel splní , mám větrání ve předu dole a nahoře a v zadu jen nahoře a přikrýté sklem , cirkulace vzduchu funguje skvěle ještě mužu dodat foto ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru