Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousata - formy, rozlišení

druh je agama vousata - pogona vitticeps. To co te zajima jsou barevne formy, to poznas proste zrakem - hlavne ale (u nas) ne tvrzenim prodejce "tohle je sandfire".

Barevne formy jdou rekl bych dvema hlavnimi smery - "leutistic" - absence tmaveho barviva/kresby (ale neni to albinizmus) - casto "zlute" agamy. A pak (u nas totalne zprofanovane slovo) "sandfire" - vetsi podil cervene a oranzove kresby. Je spousta ruznych variaci prodavana pod ruznymi nazvy. Jinak - viz:

http://www.dachiu.com
http://www.georgiabeardeddragons.com
http://www.sandfiredragonranch.com

copy-paste z clanku na ifaune:

Sandfire Dragon - celkově červená agama se sytějším odstínem této barvy na hlavě a nohou.

Red Gold Dragon - normálně zbarvená agama s červenou nebo oranžovou hlavou.

Red Dragon - v základním zbarvení tmavší agama s tmavými sedlovými skvrnami na hřbetě, červenou hlavou a červeným klikatým středovým pruhem zad.

Yellow Dragon - normálně zbarvená agama se žlutou hlavou a žlutými znaky nepravidelně rozmístěnými po těle, především na bocích a nohou.

Pastel Dragon - velmi světle až béžově zbarvená agama.

Orangeglow - celkově světle červená agama bez výrazného kolísání barevné intenzity.

Red Flame - červenooranžová agama, prakticky totožná s americkými Red Dragon a Red Gold Dragon, udává se však jako jiná chovná linie.

Leucistic - je takřka bílá, ale nealbinotická agama. Mimo ni se však na trhu objevuje řada přechodových odstínů od bílé k přírodně zbarvené, ty jsou pak povětšinou řazeny pod různé názvy samostatných mutací (Pure Leucistic, Het for Leucistic, aj.) bohužel není jisté, zda nejde pouze o “odpad” z odchovů čistě bílých agam.

Hypo Orange - je světlá až bílá agama s červenavými znaky v kresbě hlavy.

Orange Tiger - hřbetní vzor této agamy sestává s příčných pruhů tmavě hnědé až černohnědé a pískové až oranžové, oranžová je i barva na bocích hlavy.

Orange Phase - je normálně, okrově zbarvená agama se znaky oranžové nebo žluté kolem očí, ušních otvorů, někdy i v kresbě hřbetu. Jde vlastně o výchozí produkt z něhož vzešly všechny v současnosti chované mutace a formy. Jako takový se v podstatě objevuje v menší či větší míře ve většině odchovů od přírodně zbarvených rodičů.

Pure Giant German - je větší a tmavší linií, řeč o ní byla již výše. Od ní se pak odvozuje i zvětšená oranžová forma Orange Giant German vzniklá křížením Orange a Giant.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny