Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Schelfordella tartara chov

Zdravím. Včera jsem si na burze v Jihlavě koupila tyto šváby a chtěla bych je chovat jako krmení. Hledala jsem informace o chovu na internetu, ale moc jich není. Hlavně názory na substrát se liší. Nikde jsem taky nenašla jak dlouhý je vývojový cyklus. Za jak dlouho se vylíhnou mladí a jak dlouho trvá než dospějí? Jo a stačila by teplota 27 stupňů? Předem děkuji za rady. Zatím mám zkušenosti jen se cvrčky a dubií.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím. Chtěl bych se zeptat na ootéky od tartar. Vybírám je jednou týdně a dávám je na vlhký ligno…
Sikora 17.07.2014 17:11
Sikora
Ono se sice říká, že ooteky potřebují vlhkost, ale pokaždé když jsem zkusmo nějaké vyndal a dal na t…
Araneus84 17.07.2014 19:07
Araneus84
ono taky záleží na tom, jakou tam máš celkovou vlhkost vzduchu. Pokud vyšší, tak ootéky nepotřebují… poslední
Aurifer 17.07.2014 22:36
Aurifer

Zdravím. Chtěl bych se zeptat na ootéky od tartar. Vybírám je jednou týdně a dávám je na vlhký lignocel. Je normální, že se časem začnou propadat nebo nějak deformovat? Přijde mi to hodně zvláštní. Ještě těch ooték mám docela dost už několik týdnů, ale zatím se z nich nevylíhlo nic tak se chci zeptat jestli nedělám něco špatně. Děkuju ;-)

Ono se sice říká, že ooteky potřebují vlhkost, ale pokaždé když jsem zkusmo nějaké vyndal a dal na trošku vlhčí lignocel tak buď zplesnivěly nebo se propadly a nikdy se z nich nic nevylíhlo...
Nechávám je normálně v chovné nádobě (plastová z ikei, úplně bez víka), kde je na dně suchý lignocel, proložky do vajec, nikdy nevlhčím, a jediný zdroj vody mají švábi ze salátových okurek, jejich plátky jim na plata jednou za čas dám. Jinak občas hodím kus chleba, jablka a nejčastěji krmím tím nejlevnějším krmením pro rybičky(překvapivě jim chutná a krmil tak tím jeden chovatel, který jich odchovával mraky, tak jsem se inspiroval)
Prospívají takto parádně. Když potřebuji jen mladé na krmení, zvednu jednu proložku, sklepu ji do plast. krabičky, dospělce a velké kusy z ní nechám vyběhnout zpět do chovné nádoby a je to.
Asi to není ideální způsob chovu, ale naprosto nenáročný jak na práci, údržbu tak prostor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru